Zvládli jste dva veledůležité momenty. Dotáhli jste stav 0:2 a přečkali dlouhé oslabení, ale vzápětí přišel šok…
Je to tak. Kluci ubránili parádní oslabení čtyři minuty, z toho dvě pět na tři. Člověk by řekl, že to tým nakopne a potrestá soupeře za to, ale místo toho dostaneme smolný gól. Ale pořád času na vyrovnání byla spousta, tlačili jsme se do něj, dostali jsme se do šancí, ale bohužel to tam nespadlo. Já doufám, že teď se to změní, protože si myslím, že náš herní projev byl hodně dobrý.

Hokejisté Komety Brno (v modrém) zvítězili ve třetím finálovém utkání 3:2 a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy.
Přišla o dvougólový náskok, ale zvedla se. Kometa urvala druhou finálovou výhru

Jak je těžké „kousat“ takovou prohru?
Je to prostě prohra. V play-off je jedno, jestli 1:2 nebo 1:10. aspoň jsme hráli až do konce hokej. Nechci si do nikoho rýpnout, ale když je to pět jedna, tak se na ledě dějí určitá zvěrstva, jako sekání a podobně. To lidi ani třeba nevidí. Takhle to byla napínavější a tohle je v porovnání se sériemi s Hradcem nebo Pardubicemi asi nejútočnější. Kometa hraje podobným stylem jako my. Je to určitě lepší, že se potkaly dva hokejové týmy. Není to tak, že jeden by hrál a druhý to zavřel a čekal na jednu šanci. To by ani pro oko diváka nebylo dobré. Na druhé straně i kdybychom měli hrát beton, počítá se výhra. My ale betonovat nebudeme, ani to neumíme.

Myslíte, že Kometa je trochu opařená vaší hrou. Sice dvakrát vyhrála, ale to spíše svou zkušeností.
Nevím, jestli zkušeností, prostě jim to tam zase napadalo. Dostáváme zvláštní góly, ale s tím se nedá nic dělat. To je prostě hokej. Teď nemají z čeho být opaření, protože vedou 2:1, i když z mého pohled jsme mohli být lepší. Na to se ale nehraje.

Hokejista Leoš Čermák.
Věděl jsem, že Vinny je na tyčce, popisuje Čermák přihrávku na rozhodující trefu

Co změnit pro čtvrtý zápas?
My nic měnit nebudeme. Zkusíme navázat na toto utkání, hrát minimálně stejně a doufat, že srovnáme.