Rozbíhala se poslední minuta základní hrací doby, na světelné tabuli svítilo nerozhodné skóre 1:1. Na led naskočil Lukáš Kašpar, v plné rychlosti si převzal kotouč, objel bránu a na zlatém podnose naservíroval první seniorský gól v dresu Komety Karlu Pláškovi mladšímu, který tak utkání rozhodl devatenáct vteřin před závěrečnou sirénou. „Byl to krásný pocit, nevěděl jsem, jak to mám oslavit. Kašpi mi to dal do prázdné, já to jen doklepl,“ radoval se Plášek.

Přitom už se mohlo zdát, že se oba celky připravují na prodloužení a v závěru nechtějí udělat osudovou chybu. „Viděl jsem, že Hrouda (Jan Hruška - pozn. red.) a Pláša perfektně najeli před bránu, tím pádem si gólman musel dávat větší pozor na přední tyč, na zadní se otevřel prostor a Kája to tam perfektně uklidil,“ popsal Kašpar rozhodující okamžik zápasu.

Kometa do zápasu vkročila lépe a v první třetině se zásluhou Martina Zaťoviče ujala vedení. Parádní asistencí se prezentoval Jan Štencel. Třinci se podařilo vyrovnat až dvě minuty před koncem. „Celý zápas jsme byli lepší, ale bohužel se nám nepodařilo odskočit do dvoubrankového vedení. Chvíli před koncem přijde vyloučení a my dostaneme gól. Tohle se nám nesmí stávat, ale nesedli jsme si z toho na zadek a ještě jsme vydolovali výhru. Opět se ukázala síla mužstva,“ sdělil Kašpar.

Souboj nejlepšího útoku s nejpevnější obranou: Brno remizovalo s Varnsdorfem
Souboj nejlepšího útoku s nejpevnější obranou: Brno remizovalo s Varnsdorfem