Majitel klubu Libor Zábranský vysvětluje změny odchodem jednoho z hlavních partnerů. Kometa může mít problémy s fungováním mládežnických týmů v Rondu. „Vedení zdražení vysvětlilo lépe než při minulé změně cen. Asi se poučilo z některých předchozích reakcí fanoušků," myslí si Jimramovský.

Informaci o zdražení lístků na zápasy svého oblíbeného týmu přijala i většina příznivců klubu na jeho oficiálních facebookových stránkách. Někteří dokonce netajili nadšení. „Naprosto úžasná zpráva. Obával jsem se velkého zdražení, toto je paráda. Takže Libore, velké díky za toto fér jednání," vzkazuje majiteli klubu například Marek Vltavský.

Některým fanouškům se však nelíbí ani letošní navýšení cen. Upozorňují přitom na ceny lístků na ostatních českých a moravských stadionech. „Byl jsem na finále Lva a stálo 200 korun na sezení. Na finále ve Zlíně jsem platil 230, na Kometě 420 jako permanentkář. Jsem komeťák až za hrob, ale stejně nechápu, že nás vedení klubu může takhle zneužívat," rozčiluje se fanoušek Pavel Nymburský.

Lístky na Kometu jsou v české extralize skutečně dlouhodobě jedny z nejdražších. Přesto bývají domácí zápasy zpravidla vyprodané.

Vedení brněnského klubu neví, kdy začne prodej permanentek. Záleží na výsledcích jednání s městem.

DAVID NEKVINDA