Domácí trenér Stanislav Beťko byl po úterním utkání a promrhaném tříbrankovém náskoku pořádně rozezlený. „Zkrat, který jsme předvedli v poslední části hry, nedokážu pochopit. Nevím, jestli jsme podlehli nějakému uspokojení, ale tohle se nám v mistrovských zápasech prostě a jednoduše nesmí stávat. Vedení o tři branky si musíme pohlídat," říká kouč Drtičů.

Nasupený lodivod měl po zápase s hráči důrazný pohovor. „Pevně věřím, že se to už nebude opakovat," uvedl Beťko, který v derby i proti brněnské Technice vyzkoušel několik nových hráčů. „Dá se říct, že první dvě třetiny jsme měli utkání pod kontrolou a z naší strany tam bylo několik velmi povedených akcí," pravil kouč SHK.

Druhé přípravné utkání hodonínských hokejistů však začalo pozvolna. Na první přesný zásah si necelých pět stovek diváků počkalo až do začátku 11. minuty. Dobrou práci Kučery zužitkoval Jurča a především zakončující domácí kapitán Petr Peš.

Do konce úvodní části se nic mimořádného nestalo. Vzruch přinesla až druhá perioda. Nejprve Drtiči měli k dispozici téměř minutu dlouhou přesilovku pět na tři, v níž ale neměl hostující gólman Novák příliš práce.

V následné klasické početní výhodě už ale opora Techniky musela tasit dobrý zákrok proti pohotové střele Vrány. Brňané následně přidali a donutili soupeře k sérii zakázaných uvolnění a následně i k faulu.

Přesilovku hosté sehráli velmi dobře, když už po šestadvaceti vteřinách potrestal Kuzmanovo vyloučení vyrovnávací trefou Matěj Florek. Nerozhodný stav však vydržel jen tři minuty. Střela Kuby sice pouze rozezvonila vzdálenější tyč za Novákovými zády, kotouč se ale od konstrukce brány odrazil přesně na hokejku Petra Jurči, pro něhož už nebylo složité překonat svého bývalého spoluhráče Nováka.

V polovině utkání nahradil gólmana Kotvana mladík Zollpriester, který se ihned musel předvést proti střele mladšího z bratrů Brzobohatých. Na druhé straně se velmi dobře prezentovala druhá útočná formace Hodonína. Po spolupráci Kuby a Janáse střílel Jurča. Posila Drtičů byla proti bývalému klubu blízko svému druhému přesnému zásahu, brněnský gólman Novák další souboj s Jurčou se štěstím vyhrál.

O minutu později už ale hostující brankář potřetí lovil puk ze své sítě. Přesilovkovou kombinaci zakončil nekrytý Erik Hložánek a domácí vedli 3:1.

V následujícím střídání mohl navýšit skóre Charvát, výbornou individuální akci domácího forvarda ale Novák nadvakrát zneškodnil.

Ve 38. minutě se ale domácí příznivci čtvrtého gólového zářezu dočkali. Situaci tři na jednoho výborně sehrálo duo Garčic – Roman Průdek a vytáhlý útočník, který se k Drtičům vrátil po pěti sezonách, vymetl pavučiny v levém rohu Novákovy brány.

Slovácký celek si vedení v pohodě držel až do 53. minuty. Pak ale domácí defenziva chybovala a nabídla Technice snížení. Z dobré práce Florka těžil Tomáš Buhaj, jenž prostřelil Zollpriestera.

Závěr jednoznačně patřil hostům. Nejprve špatnou rozehrávku mazáka Pokorného zachytil na útočné modré čáře Ondřej Stehlík. Útočník, jehož v letošní přípravě zkoušela prvoligová Třebíč, si zkušeně s nabídnutou šancí poradil a snížil na 4:3. Kontaktní branka hosty neskutečně nakopla. Technika protivníka zmáčkla a z náporu vytěžila vyrovnání. To v poslední vteřině základní hrací doby obstaral Michal Brzobohatý.

V následných nájezdech byl jediným úspěšným střelcem brněnský Ondřej Stehlík, který rozhodl o výhře brněnského celku. „Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo zápas otočit. Hlavně pro kluky to je důležité vítězství, protože jsme po té porážce s Moravskými Budějovicemi potřebovali, aby si začali trochu věřit. Jsme rádi, že to nakonec takhle dopadlo," zhodnotil úterní duel hostující trenér Roman Kaňkovský.

Na hokej se v Hodoníně jde i ve středu. Drtiči na Zimním stadionu Václava Nedomanského hostí výběr Běloruska do dvaceti let. Mezistátní utkání začíná v sedmnáct hodin.

SHK Hodonín – HC Technika Brno 4:5 sn. (1:0, 3:1, 0:3)

Branky: 12. Peš (Jurča), 30. Jurča (Kuba), 34. Hložánek (Peš, Loginovsky), 38. Průdek (Garčic) – 27. Florek (Sedlák, Štancl), 53. Buhaj (Florek), 55. Stehlík, 60. Brzobohatý (Bustin, Stehlík), rozh. náj. Stehlík. Rozhodčí: Melich – Olšar, Maloušek. Vyloučení: 5:7, navíc Grman (Technika Brno) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 473. Střely na branku: 31:29.

Hodonín: Kotvan (31. Zollpriester) – Miklík, Loginovsky, Kuzman, Polesný, Pokorný, Sedláček, Talán – Hložánek, Peš, Kučera – Jurča, Kuba, Janás – Černohous, Charvát, Zháňal – Garčic, Průdek, Vrána. Trenér: Stanislav Beťko.

Technika Brno: Novák (Holub) – Sedlák, Štancl, Šidák, Kupčík, Švejda, Vlček, M. Brzobohatý, Benýšek, Čtvrtníček, Kozák, Stehlík, Bustin, Červenka, P. Brzobohatý, Klaus, Florek, Medek. Trenér: Roman Kaňkovský.

Kuzman nepřesvědčil a v Hodoníně skončil
Obránce Žiga Kuzman, který loňskou sezonu strávil v rumunském klubu SC Csíkszereda, po dvou odehraných přípravných duelech opustil hodonínskou kabinou. Vedení a trenéři slováckého klubu se se čtyřiadvacetiletým zadákem rozloučili po prohraném utkání s brněnskou Technikou.