Brňané stejně jako v sobotu po utkání ve Vítkovicích, kde prohráli 2:3 v prodloužení, zasedli v pondělí k videu a sepsali stížnost na atak Petra Stloukala z Karlových Varů. „Hráč Stloukal narazil hráče Komety Štencla. Ze záběru je patrné, že byl zákrok veden ve vysoké nájezdové intenzitě bez snahy hrát kotouč a těsně před zákrokem se Stloukal odrazil z obou nohou, čímž zákrok zintenzivnil,“ zněl protest Brňanů po výhře 3:2 v prodloužení.

Už tak vyhrocené utkání, které okořenil vyhraný pěstní souboj Marka Kvapila proti hostujícímu Patu Mullanovi rozproudil emoce na ledě. „Myslím si, že šlo o normální souboj. Určitě jsem ho nechtěl zranit. Štencel tam nechal blbě nohu a já na něho nějak naletěl. Doufám, že bude v pořádku,“ řekl syn bývalého kouče Znojma Martina Stloukala. Brněnský rodák měl speciální motivaci a vstřelil i branku.

Domácí jeho zákrok rozproudil. Do rvačky se málem pustil kapitán Leoš Čermák či Tomáš Malec. Kanaďan Alexandre Mallet poté na středu hřiště trefil Sebastiána Gorčíka a za úder do oblasti hlavy a krku putoval do sprch. „Utkání bylo tvrdší než obvykle. Zranění bylo na obou stranách. Měl jsem plné ruce práce,“ povídal lékař Komety Zdeněk Ziegelbauer. Hostující forvard Dávid Gríger měl pak po pádu na mantinel podezření na otřes mozku.

U Štencla záleží, jak se bude koleno hojit. „Ve finále má Honza něco s kolenem, ale vypadalo to na hlavu. Když pak vidíte na obrazovce, že má borec obě nohy ve výskoku nad ledem… Že soupeř dohrává, je normální, ale někdo se má pozastavit nad tím, že je dvakrát směřovaný zákrok na hlavu a ani jeden trest,“ připomněl Brabenec i situaci z ostravského ledu.

Michael Vandas postrčil Krejčíka na mantinel, jenž teprve v neděli opustil nemocnici. „Ukázal se na stadionu, ale upřímně nevypadá moc dobře,“ sdělil asistent kouče Komety Petr Haken.

Vandas dostal stopku na tři duely. Krejčíka čeká klidový režim. „Záleží, jak se bude cítit, protože u otřesu mozku mohou být přetrvávající bolesti hlavy. Když to bude bez komplikací, může chybět čtrnáct dní,“ uvedl Ziegelbauer.
Kometa má bez juniorů pouze pět zdravých obránců. Reprezentační pauza, po níž hraje příští středu v Litvínově, přijde vhod.

Soupeři, kteří poslali hráče do Komety do šatnyZlomené zápěstí (8. ledna, 37. kolo, Kometa – Liberec 3:0) – Martin Erat dojel k brankáři, poté ho srazil Martin Ševc a ještě před pádem mu zlomil ruku.
Otřes mozku (3. února, 44. kolo, Vítkovice – Kometa 3:2 pp) – Jakuba Krejčíka postrčil na mantinel Michael Vandas. Výsledek? Silný otřes mozku, krvavý šrám a hýbnutý krk.
Zraněné koleno (5. února, 45. kolo, Kometa – Karlovy Vary 3:2 pp) – Petr Stloukal naskočil na Jana Štencla. Přitiskl ho k mantinelu a náraz nevydrželo koleno.