Kometa vyhrála úvodní 
duel 4:1, ve středu stejným poměrem podlehla. „Zřejmě budou rozhodovat první trefy," podotkl brněnský gólman Marek Čiliak.

Dvě rychlé branky druhého duelu Brňany výrazně odzbrojily. Mohou se aspoň utěšovat povedenou poslední částí. „S trochou štěstí jsme mohli zápas ještě zdramatizovat," povídal kouč Vladimír Kýhos.

„Chceme začít v podobném stylu, v jakém jsme minulý zápas dohráli," doplnil jej jeho svěřenec Jan Káňa.

Hosták si brněnským optimismem v tomto ohledu není tak jistý. „Zápas už byl rozhodnutý. Plzeň se nikam nemusela tlačit. Ale psychologicky to Kometě pomoct může," uznal dvojnásobný medailista z mistrovství svě­ta.

Zvýšený tep

Ve třetím duelu série nebude o emoce nouze. Předchozí střetnutí účastníkům pořádně zvýšilo tlak i adrenalin. V brněnské hale bude pokračovat spousta odstartovaných soubojů. „Doufám, že to tak bude," smál se Hosták. „V prvním zápase to bylo vlažné, ve druhém už to dostávalo šmrnc. Čekal jsem, že právě tato série bude hodně vyhecovaná," dodal.

Jeden z konfliktů se rozhořel mezi zkušeným mazákem v brněnském dresu Liborem Pivkem a mladým plzeňským gólmanem Matějem Machovským. „Párkrát do mě najel a vůbec nebrzdil. Tak jsme si něco říkali, a já jsem ho na oplátku lehce podrazil. Ale to je play off," prohlásil Machovský.

Ten se i díky skvěle odchytanému druhému zápasu cítí jako morální vítěz. „Ukázal jsem, že mě nic nerozhodí. Nadávky, ani když do mě půjdou," upozornil mladý brankář své protihráče.

Ve druhém zápasu kromě Brňanů výrazně přitvrdila i Plzeň. A slavila úspěch. „Play off se nehraje na krásu. Bojujeme o každý metr. Vyhrávat osobní souboje jeden na jednoho, to je klíč k našemu úspěchu. Je jedno, jestli v obranném, nebo útočném pásmu," popsal obránce Tomáš Slovák.