Falter vyzval Hemského na souboj muže proti muži ve třetí třetině, kdy se Kometa snažila o vyrovnání. „Viděl jsem, že jede právě on. Myslel jsem si, že bude dělat kličku do bekhendu, ale nakonec to zkusil na vyrážečku. Zůstali jsme ve hře," uvedl.

Kmenový hráč kanadského Edmontonu Oilers přitom patří mezi vyhlášené hokejové techniky. „Člověk nesmí udělat první pohyb. Je důležité situaci co nejdéle ustát a počkat si. Ale je pravda, že když nájezd dobře provede, chytá se už těžko. Tentokrát se mu nepovedl podle představ," popisoval Falter.

I přes cenný skalp českého reprezentanta však gólman Komety třikrát lovil puk z branky. Všechny góly měly společného jmenovatele – dorážky z bezprostřední blízkosti. „Soupeř byl důraznější v prostoru před brankou. Nám důraz chyběl a Pardubice toho využily. V permanenci jsem nebyl, moc jsem si nezachytal. Pro gólmana opravdu těžký zápas," smutnil Falter, na kterého šlo v posledním dějství pouze šest střel.

Ostravský rodák se pozastavil i nad tolik přetřásaným počtem zranění, která Kometu v posledních dnech provází. „Hráli jsme v okleštěné sestavě. Chybělo šest hráčů, což už je jedna kvalitní lajna. Hráli jsme na tři pětky, čtvrtá byla juniorská. Na začátku se hrál hurá hokej nahoru dolů, opticky jsme v zápase možná měli víc ze hry, ale stav 0:3 se nepodaří dohnat každý den," vzpomínal na domácí duel s Litvínovem, kde stejné manko Kometa smazala.

Falter se tak nedočkal výhry ani při svém druhém startu v základní sestavě v této sezoně.

MARTIN VYMYSLICKÝ