Kuba byl na zápase národního týmu naposledy před dvěma lety v Kajot Areně, zato Vyoral si užil reprezentační premiéru. „Na nároďáku jsem úplně poprvé. Zlákala mě krátká vzdálenost do Brna i dobrá cena lístku," říká mladík.

Vstupenka na stání ho v předprodeji vyšla na 250 korun. Stejně postupoval i Kuba. „Lístek jsem si pořídil už před měsícem. Kromě zápasu s Finskem půjdu ještě v neděli na utkání s Ruskem," dodává Kuba.

Toho nemrzí, že na tradičním posledním turnaji před startem světového šampionátu chybí kvůli pozdnímu startu sezony hráči z NHL. Vyoral má podobný názor, v týmu mu ale schází osobnost plzeňského kapitána Martina Straky nebo jeho spoluhráče Jana Kováře, který ve čtvrtek ještě nenastoupil. „Je ale pravda, že všichni hokejisté, co tu jsou, mají svoji kvalitu," mávne rukou.

Kubovi trvala cesta do Kajot Areny městskou hromadnou dopravou jen několik desítek minut. Zato Vyoral musel jet vlakem a hned po zápase odcestoval i zpátky domů. „Jezdil bych na zápasy klidně častěji, ale ještě studuju, takže hodně záleží na penězích. Ale na mistrovství světa, které za tři roky hostí Česká republika, určitě půjdu," plánuje Vyoral, který pravidelně chodí na zápasy prvoligové Olomouce.

Naopak Brňan vyhledává naživo pouze zápasy národního výběru. „Na Kometu nechodím, jen na reprezentaci," tvrdí muž oblečený v českém dresu bílé barvy.

Stejný módní doplněk vhodný do ochozů hokejových hal zvolil i olomoucký student. Kromě toho měl na hlavě vysoký klobouk v národních barvách. „Mám to asi rok. Koupil jsem si to u nás v hospodě, když jsem se chodíval dívat na reprezentaci. Říkal jsem, že se oblečení časem může hodit. A teď se to potvrdilo," směje se.