Očekával jste změnu trenéra po posledních výsledcích?

Nevím, jak bych to řekl. Trenér góly nedostává, za ty jsme zodpovědní my na ledě. Je to naše vina a musíme se poučit. Příchodem Libora Zábranského se jako lusknutím prstu nic nezmění. Musíme pracovat na odstranění nedostatků.

Překvapil vás konec Fialy?

Nevím. Každý to cítí jinak. Vypadal, že je z posledních výsledků a výkonů hodně na dně. Tak to prostě řekl. Na jednu stranu jde o práci, na druhou jsme mu my hráči nepomohli. Leželo to na něm a musel to vzdát za nás. Skončil kvůli našim výsledkům. Nad tím se musíme zamyslet. Takhle pokračovat nesmíme.

Fiala zmínil, že tým nekopal za jeden cíl. Co na to říkáte?

Popravdě nevím. Musí vědět, co tím myslel. Těžko říct. Podle mě všichni hrajeme za Kometu a všichni chceme vyhrát. Jestli stojí na střídačce Petr Fiala nebo Libor Zábranský, je jedno. Hodlám zvítězit v každém duelu. A stejný cíl musí mít každý.

Ilustrační fotografie.
Poslední šance: rozhodněte, kdo se stane Osobností amatérského fotbalu

Pozoroval jste jako kapitán nějaké rozpory mezi mužstvem a trenérem?

To bych neřekl. Všechno bylo v pohodě. Šlo o posledních pět zápasů, ve kterých jsme měli výpadky. Nejsem si jistý, čím to bylo a jestli by je jiný trenér zastavil.

Když Fiala oznámil konec, napadlo vás, že se vrátí Zábranský?

Když se na to podívám objektivně, nic jiného se čekat nedalo. V České republice momentálně volní trenéři nejsou. Libor byl první volba pro tento klub. Zase si stoupne ke kormidlu a uvidíme, co přinese. Věřím, že změna bude pozitivní.

Co očekáváte od návratu Zábranského na lavičku?

Jde o majitele, prezidenta a všechno dohromady. Co řekne, platí. Kdo to nemíní respektovat, ten tady nebude. Všichni si to musí uvědomit na ledě a přestat vyrábět chyby, které jsme dělali.

Libor Zábranský.
Příliš mnoho zatmění. Takhle to dál nešlo, říká Zábranský. Fialu odvolat nechtěl

Zábranský slíbil, že se teď bude trénovat ještě tvrději. Jste na to připraveni?

Samozřejmě. Budeme držet huby a makat.

Co je jinak v Brně oproti předcházejícím rokům?

Pořád se říká, že Kometa neobměnila kádr, ale vždyť máme deset nových hráčů, což je velký zásah. Tak ať mi nikdo netvrdí, že se Brno nezměnilo. Samozřejmě ano. Tým si stále sedá. Potřebujeme dostávat správné instrukce pořád dokola, abychom si je opakovali a věděli co dělat i pod tlakem v zápase.

Co si slibujete od úterního duelu v Třinci?

Samozřejmě zlepšení, které přetavíme konečně v nějaký výsledek a trochu se zvedneme. Můžeme být rádi, že i když jsme teď poztráceli tolik bodů, pořád se držíme nahoře.

Libor Zábranský.
Šéf se vrací zpátky na střídačku. Kometu povede po Fialovi jako trenér Zábranský

Cítíte, že se za poslední výsledky musíte revanšovat fanouškům?

Určitě jsou hodně naštvaní, ale předtím jsme měli zase sérii sedmi výher, kdy byli všichni spokojení. Teď jsme pětkrát padli. Takový je bohužel hokej. Nedá se nic dělat. Musíme dřít dál. Víme, jaký máme cíl.

Je znát, že v momentální situaci chybí v kabině Leoš Čermák?

Každý hráč chybí, ale nevím, jestli by Leoš stopnul naše výpadky. Děláme individuální chyby, což nezastaví Leoš ani trenér. Je to o nás.

VÁCLAV PETRŮ
VLADIMÍR FORMÁNEK