Klíčový moment duelu zařídil Lukáš Krenželok, který se prosmýkl k brněnské brance a zpětnou přihrávkou předložil gólovou ránu Valskému. „Z posledního protiútoku, kdy zbývaly jen tři sekundy do konce, jsme si nechali dát branku, což je samozřejmě chyba. Prohráli jsme si tím zápas," kroutil hlavou asistent trenéra Komety Karel Beran.

Jeho svěřenci tak přišli minimálně o bod a v tabulce jsou po těsné porážce pátí. Nepříznivý stav už přitom na libereckém ledě jednou odvraceli, protože s Bílými Tygry prohrávali již o dvě branky po trefách Krenželoka a Michala Birnera.

Náskok domácích smazal probuzený útočník Tomáš Svoboda, který se nejprve dobře zorientoval u dorážky v nepřehledné situaci a následně skončila za zády brankáře Marka Schwarze jeho tečovaná střela od modré čáry. „Zklamání je velké, moc mě porážka mrzí. Jsem rád, že jsem dal dva góly, ale líp by se mi zápas hodnotil, kdybychom si odvezli aspoň nějaké body, protože z Liberce by byly cenné," odmítal Svoboda oslavu dvou premiérových zásahů v letošní sezoně.

Domácí po zápase cítili, že spravedlnost zasáhla v závěru v jejich prospěch. „Byli jsme po většinu utkání lepší tým, byli jsme aktivní na puku a měli spoustu střel. Brno bylo velmi nebezpečné z protiútoků, což potvrdilo dvěma brankami. Třásli jsme se o výsledek, ale myslím si, že jsme si zasloužili uspět trošičku víc. To, že jsou z toho tři body za poslední akci zápasu, za to jsme vděční," radoval se liberecký trenér Filip Pešán, jehož hráči oplatili Kometě porážku 2:5 z prvního kola.

Brňané potvrdili, že silnější jsou v úvodu sezony v domácí DRFG Areně. Venku bodovali naplno jen ve dvou zápasech, naopak prohráli už popáté. „Věděli jsme o síle Brna, kterému se venku sice tolik nedaří, ale má velmi silný a zkušený tým," doplnil Pešán.

V dalším střetnutí hostí Kometa v pátek na domácím ledě od šesti hodin večer Vítkovice, kterým aktuálně patří v extraligové tabulce devátá příčka.

14. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Valský, P. Jelínek), 21. Birner (Řepík), 60. Valský (Krenželok, Ševc) – 26. T. Svoboda, 45. T. Svoboda (Hanzlík). Rozhodčí: Fraňo, Lacina – L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5093.

Sestavy:

Liberec: Schwarz – Ševc, Šimek, Ulrych, Derner, D. Kajínek, Výtisk, Havlín, Vitásek – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, P. Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Brno: Čiliak – Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Stehlík, Malec – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa II – T. Svoboda, L. Čermák, Burian – R. Zohorna, Dočekal, Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.