Právě Hanzlík slovenskému bekovi dělal po většinu tříletého angažmá v Brně parťáka. „Rád ho po čase uvidím. Každopádně mi tu trochu chybí. Je to skvělý bek, který bohužel nezůstal," posteskl si šestatřicetiletý Kováčik.

Hanzlík, jenž si plní vždy především defenzivní úkoly, nastoupil za Bruslařský klub v obou utkáních nového ročníku. Z Komety po sezoně odešel kvůli rodinným důvodům. Rodák z Mladé Boleslavi chtěl být blíž svým nejbližším.

Introvert Hanzlík tvořil obranný pár po boku extroverta Kováčika. „Na ledě to je jedno, vyhovovali jsme si. Na mě byla hra dopředu. Asi dobře věděli, koho mi mají dát. Takový bek jako Hanzi se hledá už těžce. Michal Gulaši hraje výborně a doufám, že z nás budou stejně dobří parťáci jak s Honzou," hlásil Kováčik.

Hanzlík v Kometě
V úterý se v Brně představí bek Jan Hanzlík, který přestoupil do Mladé Boleslavi z Komety před touto sezonou. V brněnském klubu odehrál 169 utkání, v nichž si připsal 3 branky a 27 asistencí.

S bývalým spoluhráčem se nehecoval. „Od konce sezony jsem si s ním zavolal asi dvakrát, jak se má. Většinou se zeptám našeho maséra, který je s Honzou víc v kontaktu. Před zápasy si s hráči nevolám a už vůbec ne žádné hecovačky. Z toho jsem vyrostl," smál se Kováčik.

Se spoluhráči zvládl v neděli domácí duel proti Hradci Králové. Po výhře 5:3 ve Zlíně zaznamenali Brňané výhru 3:1. „Když potvrdíme dva stoprocentní zisky, budeme nadmíru spokojení. Proti Hradci jsme však na začátku třetí třetiny na chvíli vypadli z role. Dostali jsme gól do přestávky a trošku to s hráči zamávalo," upozornil asistent trenéra Komety Martin Pešout, jemuž bude chybět útočník Jan Káňa. Ten si odpyká druhý zápas z disciplinárního trestu za faul kolenem na zlínského Pavla Kubiše.

Brňané jsou pozorní i s ohledem na páteční zápas Mladé Boleslavi, která proti hradeckému Mountfieldu stáhla tříbrankový náskok a ze stavu 1:4 slavila v prodloužení výhru 5:4.

Svěřenci Františka Výborného však napravují 
nedělní domácí prohru 0:2 
s Olomoucí. „S každým se dá hrát, i s Brnem. Jedeme urvat nějaký bod. Musíme zlepšit koncovku. Žádný gól ze 37 střel, to je špatné," řekl zadák hostů Marek Trončinský pro klubový web.