V pátek od šesti hodin a v neděli od pěti Brňany čeká dvojblok se zajímavými soupeři. Nejprve přijede Hamburk, poté Berlín. „Ostřeji hraje Hamburk s bláznivými Kanaďany," pousmál se kouč Komety Vladimír Kýhos. „Doufám, že zápasy nedopadnou jako ten ve Varech. Extraliga se blíží a pro nás je hlavní zdraví. Toho jediného se bojím," prohlásil Kýhos.

Tvrdost i technika

Přestože má německý hokej díky výraznému severoamerickému vlivu pověst blížící se bojovému sportu, nejde vždy o skutečnost. „Vybavuju si loňský zápas v Berlíně. Tam jsme se báli tvrdosti, a místo toho nás Eisbären přehrál vyloženě techniky," upozornil brněnský útočník Jan Hruška.

Kometě se před rokem výjezd do Německa výsledkově nepovedl. Od Hamburku dostala sedm branek, od Berlína šest. Jenže to bylo loňské Brno. To letošní se připravuje pod Kýhosovým vedením na změnu stylu. „Předtím jsme spíš čekali, s čím přijede soupeř. Teď budeme aktivnější," prozradil Hruška.

Výsledky změn ale nejdou vidět najednou. „Občas se na sebe jen podíváme. Ale snažíme se systém do sebe na tréninku dostat," povídal brněnský rodák, který bude pro tuto sezonu asistent kapitána Leoše Čermáka.

V předminulém duelu na ledě Hradce Králové osvědčili Kýhosovi svěřenci dobrou paměť při zakládání útočných akcí. V úterý ve Vítkovicích už to tak slavné nebylo. „V Hradci hráli takticky perfektně,ve Vítkovicích od toho ustoupili. To je divné, protože jim to přinášelo úspěch," vracel se brněnský trenér k porážce 1:3, kterou mu uštědřil soupeř ze severu Moravy. „Přitom to byl remízový zápas," dodal.

V tabulce European Trophy je Kometa po dvou zápasech s jednou výhrou i prohrou na čtvrtém místě. O víkendu může své postavení vylepšit na úkor německých celků.