Pravda je, že fantom s maskou vychytal Pražanům tři výhry proti Kometě. V pátek večer má Brno poslední šanci na reparát v základní části. Potřebuje zlepšit statistiku jediného vstřeleného gólu za sto osmdesát zápasových minut. „Musíme často střílet, tlačit se před bránu a clonit brankáři," nabídl recept na překonání slávistické defenzivy brněnský útočník Tomáš Svoboda.

Právě on vstřelil v předchozích třech vzájemných zápasech Furchovi jediný gól. Jinak se přes úpornou defenzivu Kometa nedokázala prosadit. „Měli jsme čas připravit se na Slavii a na její obranný systém. Mají jej dobře propracovaný. Musíme se s tím poprat a překonat jej," tvrdil Svoboda.

Celek z vysočanské O2 Areny se zbavil syndromu výkyvů, kdy v dlouhých sériích buď vyhrával nebo prohrával. Momentálně v rychlém sledu střídá úspěšné zápasy s horšími.

Sedmkrát venku

Navíc ji teď začíná netradiční série sedmi zápasů venku. Na domácí led se vrátí až 28. února. „Holt jsme teď hráli víc doma, tak si to musíme odpracovat venku," naznačil útočník Michal Poletín, že v tom nevidí velkou nevýhodu.

„Do každého zápasu půjdeme s tím, že potřebujeme bodovat. Pro nás je teď důležitý každý bod, abychom se protlačili do play off, nebo alespoň do předkola," nastínil Poletín cíle, které Slavia má.

Mezi osmými Pražany a pátou Kometou je titěrný rozdíl pět bodů. I kvůli neúspěšnému startu Brna do nového roku, kdy prohrálo pět zápasů ze šesti. „V poslední době nedáváme góly. Přitom šance máme. Naposledy v Pardubicích jsme nehráli špatně, ale gólově to nevyjádříme," povídal Kýhos o jednom z hlavních problémů jeho klubu. Tím dalším jsou časté chyby v obraně. „V trénincích jsme se hodně zaměřili na defenzivní činnost. To ale neznamená, že budeme jen bránit," upozornil brněnský trenér.

Naopak. Kometa chce od 18.20 hodin, kdy zápas začíná, Slavii spíš zamknout před brankou. „Jsem přesvědčený o tom, že se celý zápas budeme tlačit dopředu, bude nám vycházet koncovka a vyhrajeme," podotkl Svoboda, se sedmnácti trefami nejlepší brněnský střelec v sezoně.