V létě si zranil rameno a vynechal začátek soutěže, pak přišlo naražené zápěstí. Zatím Hronek naskočil do čtrnácti zápasů, jeho náhradník Tomáš Kubeš má o jeden start více. „Je to smůla, ale k hokeji zranění patří. Člověk s tím musí počítat,“ ví Hronek.

Před Vánocemi si s nedoléčeným zraněním zachytal v zápasech s Třebíčí a Prostějovem a stalo se mu to osudným. „Měl jsem naraženou kost a ty dva zápasy jsem odehrál s obstřiky. Pak jsem z toho dostal zánět šlach,“ říká Hronek.

O tom, že riskuje, věděl. Necítil se úplně fit. „Ruka nebyla dobrá, ale vedení chtělo abych hrál, tak jsme se vzájemně dohodli, že nastoupím. Nemá cenu řešit, jestli to byla chyba,“ líčí gólman, který má i extraligový titul.

Fakt, že se mu letos zranění zrovna nevyhýbají, bere smířlivě. Větší zdravotní problémy měl už v juniorce pražské Slavie. „Zažil jsem podobnou sezonu, ve které jsem by pořád mimo. Moc jsem toho neodchytal, ale nakonec jsme vyhráli titul. Nezlobil bych se, kdyby se to opakovalo i letos,“ přál by si Hronek. Juniorský titul slavil v roce 2000 i s dalším spoluhráčem z Komety Radkem Dlouhým.

Hronek by se rád brzy vrátil do branky. „Teď se potřebuji dát co nejrychleji dokupy, abych mohl příští týden začít s tréninkem,“ hlásí.

Stejně jako když se zranil na začátku sezony, angažovalo vedení z extraligové Plzně brankáře Kamila Jarinu. Tentokrát však není zkušený gólman v Kometě jen na záskok, hostuje až do konce sezony. „Je dobře, že přišel. Vyrovnaná dvojka gólmanů je pro každý tým výhoda,“ míní Hronek. Zároveň už ale nemá jistou pozici jedničky pro zbytek sezony. „To mi nevadí. Konkurence je potřebná a já už jsem na to z minulosti zvyklý,“ dodává Hronek.

Pětadvacetiletý gólman může ve středu jako divák sledovat, jestli se Kometě podaří proti Olomouci odčinit propadák z minulého kola a zároveň si pojistit vedení ve skupině.