„Myslím, že to bude stejně vyhecované jako vloni. Podle zápasů v základní části z toho rozhodně nic neopadlo,“ tvrdí útočník Techniky Jan Korotvička.

V Hodoníně vládne hokejové šílenství podobné tomu, které je v Brně okolo prvoligové Komety. Technika má jen hrst věrných, takže proti brněnským hokejistům, budou stát jak doma, tak venku i téměř celé ochozy. „Radši bychom hrály za převahy našich fanoušků, i tak je ale taková atmosféra super,“ říká Korotvička.

Vloni šel do semifinále Hodonín. Techniku vyřadil v divokém pátém zápase v Hale dětí a mládeže za Lužánkami. „Letos jim to chceme oplatit,“ hlásí Korotvička.

Tentokrát je však Hodonín ještě silnější než vloni. V brance má zkušeného Maláče a navíc šel do play­off jako vítěz základní části. Ve čtvrtfinále ale se ale docela nadřel s osmou Opavou.

„Tohle je play­off. Je to o tom, jestli mančaft táhne za jeden provaz. Zápasy nevyhrávají jednotlivci, ale tým. Ve čtvrtfinále jsme si dokázali, že jsme schopný mančaft,“ burcuje Korotvička.

Technika má za sebou sezonu hledání sebe sama. Dobré zápasy střídala s mizernými. Ve čtvrtfinále se ale ukázala ve velké formě. Blansko vyřadila ve třech zápasech, hlavně na jeho hřišti byla suverénní. „Rozhodně si díky tomu víc věříme,“ varuje hodonínské Drtiče Korotvička.

Série na tři vítězné zápasy začíná v úterý v 18.00 v Hodoníně. Do Brna se přesune třetím mačem v pátek.