Máte za sebou utkání s celky z čela tabulky. Se Vsetínem jste prohráli 0:2, s Přerovem přišla výhra. Jste spokojený s vaší bilancí?

Jsem. Tři body jsou, vzhledem k tomu, jak se zápasy vyvíjely, zlaté. Hlavně jsem rád za vybojovanou středeční výhru v Přerově. Při prohře doma se Vsetínem nám utkání prostě nesedlo.

Po duelu s celkem z Valašska jste si stěžoval, že vám chyběla agresivita, pohyb a koncovka. Zlepšilo se to proti Přerovu?

Lehké zlepšení jsem zaznamenal. Bylo dané i soupeřem. Přerov chce hrát hokej, je to jiný soupeř než Vsetín.

Přerovští hokejisté měli dvě třetiny víc ze hry. Je vaše výhra 2:1 spravedlivá?

Nechali jsme se hodně vylučovat. Z toho ústila převaha domácích. Nám ale výborně zachytal gólman Pepa Novák a i celá obrana mužstva fungovala na jedničku. Šli jsme štěstí naproti, a to se nám vyplatilo, proto považuju i výsledek za spravedlivý.

Proč jste se nechali tak často vylučovat? Měli rozhodčí jiný metr, než jste zvyklí?

V zápase se odehrálo několik spornějších situací, které sudí rozhodl ve prospěch domácího celku. Vymlouvat se na rozhodčí ale nechci. Některé fauly prostě byly a s tím se nedá nic dělat.

Na konci první třetiny jste měl šanci na srovnání…

Hráli jsme první přesilovku. Martin Zábranský dostal puk a nevím, jestli chtěl vyloženě střílet, ale puk se dostal ke mně na zadní tyčku. Nastavil jsem jen hokejku, bohužel jsem kotouč správně neusměrnil. Málo jsem ho zvedl, brankář udělal rychlý skluz a puk vykopl betonem. Dobrý zákrok gólmana a moje nemohoucnost. (úsměv)

Rozhodující gól na 2:1 chvíli před koncem jste vstřelil po teči střely od modré. Dáváte takhle hodně svých branek?

Zas tolik ne. Ale v přesilovkách se snažíme co nejvíc střílet a můj zásah z toho vyplynul. Dobře jsem se před zkušeným gólmanem Vojtkem nachomýtl a tečoval puk o tyč do brány. Přálo mi štěstí.

Přerov, Vsetín a váš tým v druholigové tabulce o čtyři body odskočil od zbytku družstev. Jsou tyto tři týmy opravdu nejlepší?

To úplně netvrdím. Ve hře je ještě silná Poruba, nevyzpytatelně hraje i Opava. Pořád jsem zastánce toho, že poslední tým druhé ligy může porazit prvního. Prvních pět celků tabulky však trochu navrch má.

Je za vámi první polovina základní části. Patří vám druhé místo…

Vzhledem k tomu, že první Přerov má jen o bod víc a my máme o zápas míň, tak je to hodně slušné. Pro mě znamená ale prioritu play off, ve kterém se teprve vše rozhodne.

Čekají se od vás především góly. Máte jich prozatím třináct, jste po téhle stránce spokojený?

Na všech mých gólech se podílel celý tým, za což jsem moc rád. Zároveň jsem však hodně naštvaný, protože jsem branek mohl vstřelit dvakrát víc.

Minulou sezonu jste se stal nejlepším střelcem Techniky, letos se vám také daří. Přitom jste hrál nanejvýš druhou ligu. Netáhne vás to do vyšších hokejových pater?

Vyšší ambice jsem dřív měl. Chtěl jsem hrát nějakou vyšší soutěž nebo zkusit zahraničí. Je mi jedenatřicet let a už pomalu ztrácím naději.

Přicházejí nějaké nabídky?

Právě že jsem žádné nedostal.