V Espoo jste skončil na začátku října. Proč jste tak dlouho čekal na nové angažmá?

Po návratu z Finska jsem čekal, až se uzdravím. Když jsem dostal od doktorů zelenou, tak přišly nějaké nabídky. Kometa projevila zájem hned a rychle jsme se domluvili. Chtěl jsem do Brna strašně jít.

Proč jste ve Finsku nevydržel déle?

Měl jsem nějaké zdravotní problémy, nechci to úplně rozebírat. V Espoo jsem se nechtěl vzdát, ale okolnosti mi nepřály. Tak jsem zavolal agentovi a řekl mu, že chci v Espoo ukončit smlouvu. Nebylo to jednoduché, ale nešlo to udělat jinak, chtěl jsem se vrátit.

Zájem o vás měl Zlín, kde jste za minulé dvě sezony získal zlato a stříbro. Bojíte se po příchodu do Brna reakce zlínských fanoušků?

Samozřejmě jsem počítal s různými reakcemi. Negativními i pozitivními. Obavy trochu mám, ale chtěl jsem pro sebe udělat to nejlepší.

Tým PSG po zisku titulu nezachytil start sezony a po její čtvrtině je v extralize poslední. Sledujete osud svého bývalého klubu?

Sleduji, má to hodně těžké. Hrál dvakrát po sobě finále a měl krátkou pauzu na přípravu. Když tým nechytne začátek, už se to špatně dohání. Ale myslím, že Ševci taky půjdou nahoru.

Kometa teď shodou okolností hraje se Zlínem dvakrát brzy po sobě. Do úterní dohrávky druhého kola nemůžete nastoupit, protože jste tehdy ještě nebyl na soupisce Brna. V pátek do Zlína pojedete?

Ještě ne. Potřebuji čas, abych se dostal do formy. Nejspíš nebudu hrát ani v neděli s Vítkovicemi a naskočím od příštího víkendu.

Ani Brnu úvod sezony nevyšel, v posledních kolech se už ale zlepšilo. Hrálo i to roli ve vašem rozhodování?

Rozhodl jsem se na základě toho, že Kometa není tam, kde chce být, a věřím, že půjde nahoru. Vím, že na začátku prohrávala. Dostávala hodně gólů a vždycky ten první v zápase. Ale teď už to vypadá líp.

Už jste s trenéry mluvil o vaší roli v týmu?

Zatím ne. Do nejbližších utkání nezasáhnu, takže se zatím spíš seznamuji s týmem. Můžu hrát na centru či pravém křídle.

Znáte už z dřívějška některé své nové spoluhráče?

Znal jsem dobře Honzu Káňu. Než si najdu něco svého, tak u něj dokonce bydlím.

Nejlepší střelec Komety je Petr Ton. Chcete se od něj něco naučit?

Ve Zlíně jsem se hodně naučil od Petra Čajánka. V Kometě může takovou roli plnit právě Ton. Snad od něj taky něco odkoukám.