Spolu s asistenty vedl hodinový trénink. „Zaměřili jsme se na střelbu, spíš aby se také rozchytali gólmani," popisoval náplň odpoledního programu sedmnáctiletý útočník Martin Nečas. „Šlo hlavně o zapracování, nic náročného. Jde o to, aby si zvykla třísla, záda a svaly. Je to jiný pohyb než v kondiční přípravě," dodal majitel Komety Zábranský.

Mezi dobrovolníky, kteří na led ještě nemuseli, se zařadil například útočník Marcel Haščák či Vojtěch Němec. „Měl jsem na starost rozcvičku. Jsem tu nejstarší, od některých asi o patnáct let," hlásil v nadsázce třicetiletý forvard Němec.
I on si zvykal po kondiční přípravě a dovolené na výstroj. „Já mám nohy takové žehličky. Přes léto se rozplácnou u běhání. Pak dostávají zabrat a chvilku to trvá," smál se nejproduktivnější hráč Komety.

Němec v minulé sezoně nastřílel šestnáct branek a získal 25 asistencí. S pukem si však podle svých slov ještě nerozuměl. „První trénink byla bolest a naštvání, že vlastně nic nejde. Je to ale klasika v prvních trénincích. Proto jsem využil možnost a začal raději s mladými dřív, abych si zvykl. V neděli do toho vlítneme naplno," povídal technický útočník.

Na povinném tréninku pro celé mužstvo se už představí i Němcův jmenovec, obránce Ondřej Němec a renomovaní útočníci Martin Erat, Marek Kvapil a Martin Zaťovič. „Jsem zvědavý, jak kluci zapadnou do šatny. Ještě jsme je pořádně neviděli, protože měli individuální přípravy. Těším se. Sice se jsem už starší hráč, ale nikdy jsem nebyl v týmu s tolika hvězdami," řekl Němec. „Martin Erat už přišel do kabiny vzít si nějaké věci. Řekl jsem mu dobrý den, ale hned mi nabídl tykání," dodal s úsměvem o prvním setkání s hvězdnou posilou benjaminek Nečas.

Po týdenní přípravě na ledě čeká Brňany příští pátek první přípravné utkání na ledě prvoligové Třebíče. Dále se Kometa utká s týmy z ruské KHL, se Slovanem Bratislava či Amurem Chabarovsk. „Budeme hrát kvalitní zápasy a věřím, že jsme zvolili dobře. Změnili jsme přípravu. Dřív volili trenéři duely s týmy ze slovenské soutěže, to už jsem nechtěl," uvedl Zábranský, jehož tým si v polovině srpna zahraje i na turnaji Dolomiten Cup v Itálii.

Plán KometyStředa: První trénink na ledě pro hráče ročník 1990 a mladší. Připojil se například Vojtěch Němec či Marcel Haščák.
Neděle: Do tréninku se zapojí i ostatní hokejisté včetně hvězd Martina Erata či Ondřeje Němce.
První přátelské zápasy:
·Pátek 29. července, 17.30, Třebíč – Kometa
·Úterý 2. srpna, 18.00, 
Přerov – Kometa
První domácí utkání:
·Čtvrtek 4. srpna, 18.00,
Kometa – Slovan Bratislava