Vítkovice zároveň získaly z Havlíčkova Brodu na přestup i gólmana české reprezentační dvacítky Daniela Dolejše. Klub o tom informoval na svém webu.

Hruška má zacelit díru v defenzivních řadách, z nichž Ostravanům kvůli zraněním vypadla zkušená trojice Michal Barinka, Richard Stehlík, Petr Punčochář. Rodák z Topolčan si v této sezoně zatím nedokázal vybojovat stabilní místo v sestavě Komety a za brněnský celek odehrál v první čtvrtině soutěže jen čtyři zápasy.

"Milan se okamžitě připojil k týmu a bude moci nastoupit už v Karlových Varech," řekl generální manažer Vítkovic Petr Husička na klubovém webu.

S Hruškou odcestoval za mužstvem do Karlových Varů i devatenáctiletý gólman Dolejš, který má zvýšit konkurenci Romanu Málkovi a Filipu Šindelářovi. Vítkovice v první čtvrtině na chyby gólmanů několikrát doplatily, není tak vyloučeno, že český juniorský reprezentant si hned na ledě Energie odbude extraligovou premiéru. Brankář z Havlíčkova Brodu v létě zkoušel štěstí i v Pardubicích.

"V Danielovi vidíme perspektivního gólmana do budoucna, přitom už nyní se v první lize prezentoval velice dobrým dojmem. Rozhodli jsme se Daniela poslat za A-týmem do Karlových Varů, kde by měl být připraven hrát. Zda ovšem opravdu nastoupí do zápasu, to samozřejmě necháváme na rozhodnutí trenérů," dodal Husička.