Vítkovice patří mezi čtyři české zakládající kluby Ligy mistrů, které mají účast jistou. Dál si soutěž zahraje český mistr a vítěz základní části. Loni si evropskou soutěž zahrál i obránce Richard Stehlík, který přestoupil do Brna z Vítkovic po minulé sezoně. „Je to zpestření přípravy, odehrajete kvalitní zápasy. Ale kdybych si mohl vybírat, radši volím přípravu bez Ligy mistrů. Hlavní je stejně extraligová sezona," upozorňuje Stehlík.

Liga mistrů totiž není jen předsezonní záležitost. V případě postupu ze základní skupiny hrají týmy play off na podzim a v zimě. „To je náročné. Ale když týmy do Ligy mistrů jdou, musí s tím počítat," říká Stehlík.

Rozporuplné pocity mají z případné účasti Komety v evropské soutěži i fanoušci. „Určitě by bylo zajímavé vidět Kometu v Lize mistrů, soupeři tam jsou zajímavější než české a slovenské kluby. Ale je fakt, že hlavní sen je dvanáctý titul a zápasy v sezoně navíc můžou být problém," uvažuje Brňan Jakub Šmerek.

I v létě znamená Liga mistrů dost cestování navíc. Zatímco nyní se Kometa připravuje v klidu domova a pouze autobusem vyráží na kratší cesty, kvůli Lize mistrů by musela létat na několikadenní cesty. „Pro hráče je to práce. Vždycky musí podat maximální výkon a připravit se," nevidí Hadamczik v cestování problém.

Úterní duel mezi Kometou a Vítkovicemi začne v brněnské DRFG Areně v šest hodin večer. „Těším se. I v přípravě vypíšu nějakou odměnu do kabiny za vítězství," plánuje Stehlík.