„Chceme tým co nejvíc zachovat. Zatím víme, že kvůli věku ukončil kariéru Petr Bělohlávek. Uvidíme, které mladé kluky končící v juniorce nám pošle Kometa. S Pavlem Zubíčkem už jednáme, konkrétní jména ale zatím neznám," přibližuje tvorbu druholigového kádru sportovní manažer Vlastimil Odehnal.

S mladými hráči zapůjčenými z extraligové Komety mají v Technice dobré zkušenosti. „Až na Hniličku, který měl problém se životosprávou, jsme s kluky z Komety spokojení. Někteří jsou teď na zkoušce v prvoligových klubech. Někdy v srpnu uvidíme, kteří se vrátí k nám," vysvětluje Odehnal.

Zatímco jména mladíků ještě nezná, pozice týmového lídra zůstává obsazená veteránem Davidem Havířem. „David zůstává, navíc začal trénovat žáky. Ještě nevím, jak to bude s Honzou Fadrným. Měl problémy se zády," říká sportovní manažer brněnského klubu.

Přípravu na příští sezonu zahájila Technika minulý týden. „Jsme amatérský tým. Máme připravené tréninky, ale účast na nich nemají kluci nařízenou. Když musí do práce nebo do školy, tak se připravují samostatně," popisuje Odehnal.

Možnosti letního tréninku jsou pro druholigový tým omezené. „Na soustředění nemáme peníze. Chodíme běhat po okolí stadionu, míváme taky tréninky v tělocvičně," informuje manažer, který je zároveň i asistent trenéra Kaňkovského.

Kdy se začnou jeho svěřenci připravovat na ledě, zatím není úplně jasné. „Máme start naplánovaný na prvního srpna. Ale příští pátek je aktiv druhé ligy, kde se bude řešit možný posun začátku druhé ligy. V takovém případě bychom vyjeli na led později. Už máme taky domluvené nějaké přípravné zápasy," dodává Odehnal.

DAVID NEKVINDA