DEM DOM! Fanoušci ještě před vhozením úvodního buly odhalili obrovské modrobílé choreo, kterým pokryli celou tribunu D. Na něm kromě nápisu DEM DOM! stála silueta staré lužánecké haly a rok 1953. Právě tehdy začal na zimním stadionu hrát brněnský hokejový klub a to až do uzavření stánku v roce 2000.

MEXICKÁ VLNA S KOUČEM. Ve druhé části, kdy se Kometa dostala do herní pohody, se hledištěm začala poprvé vířit mexická vlna. A do té se zapojil i reprezentační kouč a asistent trenéra hokejové Plzně Jaroslav Špaček. „Užil jsem si ji s fanoušky, a jestli bych něco takového toleroval hráčům? Duel, který sehráli, už se nikdy nemusí opakovat a jde o to, aby si celých šedesát minut užili. Když dodržují pokyny, ať dělají, co chtějí," podotkl držitel zlaté olympijské medaile z her v Naganu.

POUZE Z TRIBUNY. Na zápas pod otevřeným nebem v provizorní aréně za Lužánkami zavítal i Tomáš Svoboda. Forvard, který patří brněnské Kometě a momentálně hostuje právě v Plzni, však do utkání nezasáhl. Duel sledoval pouze s kamarády z tribuny. „Samozřejmě mě moc mrzí, že jsem si nezahrál, zvlášť když to původně vypadalo, že zasáhnu do obou střetnutí pod otevřeným nebem. Takové zápasy se nehrají každý den," smutnil útočník.

A komu fandil? „Nejvíc asi dobrému hokeji," ušklíbl se.

NÁVŠTĚVA ZE ZBROJOVKY. Do hlediště si našli cestu i zástupci fotbalové Zbrojovky. Kromě majitele klubu Václava Bartoňka se mezi diváky pohyboval i bývalý brněnský útočník Mohamed Traoré, který před dvěma a půl lety zkolaboval při jednom ze zápasů. Nyní quinejský útočník podstupuje tříměsíční léčbu s cílem vrátit se na Srbskou. „Atmosféra na stadionu je skvělá, Kometa má výborné fanoušky. Na zápasu pod otevřeným nebem jsem poprvé a je mi docela dost zima," smál se forvard, který nastupuje za Tišnov v I. A třídě.

BRATRSKÁ INSPEKCE. Podpořit svého mladšího sourozence se do Brna vydal František Kaberle. Společně s rodinou sledoval, jak si vede jeho bratr Tomáš. Mohutný bek, který obléká modrobílý dres s číslem 7, vyšel v utkání bodově naprázdno.

Na ledě však strávil necelých čtyřiadvacet minut, více vytížený byl pouze Jozef Kováčik. „Brácha hrál dobře, přál jsem mu gól. Ale důležitější než individuální představení je výkon celého mužstva a vítězství," hodnotil starší ze známé sourozenecké dvojice.

„Když jsme s bráchou hráli v NHL, zápas pod otevřeným nás vždy minul. Proto jsem rád, že jsem něco takového zažil tady," dodal mladší Tomáš.

MIROSLAV VOZDECKÝ