Znamená vítězství v produktivitě příjemnou vzpruhu před play off?

Je jasné, že to potěší. Nic to ale neznamená, pokud se neudělá úspěch v play off. Klidně vítězství v kanadském bodování vyměním za výhru v lize.

Staví na vás Zvolen svou hru?

Nemyslím si. Ani bych si to nepřál. Hokej je týmový sport, není o jednom hráči. Mám sice hodně prostoru na ledě, chodím na přesilovky, ale vděčím za body spoluhráčům. Proměňovali šance, které jsem jim připravil.

Minulou sezonu vyhrál produktivitu v české extralize Petr Ton ve čtyřiceti letech. Vy zas letos v osmatřiceti na Slovensku. Je právě zkušenost rozhodující?

Asi to bude mít něco do sebe. Zkušenější hráč ví, kdy má dát přihrávku. Počká si na správný moment. Mladý kluk je možná někdy zbrklejší. Neplatí to ale vždycky.

Jste spokojený se souhrou vaší první formace ve Zvolenu?

S Andrejem (Podkonický pozn. red.) spolu hrajeme už třetí rok. I lidsky jsme si sedli. Na ledě je znát chemie. Radovan Puliš je mladý kluk, agresivní a průbojný. Má výborné zakončení, v poslední době ho brzdila jen zranění.

Dá se říci, že jste dodavatel gólů pro Puliše? Jste nejlepší nahrávač a on zas nejlepší střelec ligy.

I díky němu mám tolik bodů. Přihrávky na něho často nebyly gólové, ale on je dobře zakončil. Kdyby nebyl tak dobrý střelec, moc nahrávek neposbírám. (usmívá se)

Na Slovensku jste už čtvrtý rok, jste tam spokojený?

Ano. Sice jsem se chtěl po první druhé sezoně vrátit do české extraligy, ale zavedlo se pravidlo s mladými hráči. Týmy si podržely stálé hráče a nabraly mladé kluky. Bylo to pro mě složitější. Ve Zvolenu se snažím připravovat talentované kluky. Povedlo se to například s Peterem Zuzinem, který teď hraje extraligu za Olomouc.

Jak dlouho se vidíte ještě v profesionálním hokeji?

Zdravotně se cítím velmi dobře, hokejově taky. Zatím hraji bodově nejpovedenější sezonu kariéry. Myslím, že herně na to pořád mám. Pokud o mě bude zájem a bude mě hokej bavit, chci hrát a vyhrávat. Nenávidím porážky. (usmívá se)

Před čtyřmi roky jste byl manažer v Kometě, ale opět jste obul brusle. Jste zpětně za návrat na led rád?

Tehdy nenastala správná doba na konec kariéry. Uspěchal jsem to. Mohl jsem v tu dobu ještě hrát českou extraligu. Hokej mě pořád hodně baví. Chci se jím živit i po kariéře.

PETR MUSIL