Proti Zlínu dal vítězný gól, střelecky se prosadil teprve potřetí v sezoně. K tomu posbíral tři asistence. „Děkuju, že mi trenér pořád věří a nechá mě hrát. Musím mu to splatit góly," povídal sedmadvacetiletý Hruška.

V pátek od půl šesté večer se v tabulce třetí brněnský celek představí na ledě úřadujícího mistra a prozatím šestého celku soutěže Plzně, která se pokusí o třetí triumf v řadě.

Kometa vyhrála tři ze čtyř předchozích duelů a z posledních sedmi kol obdržela jen od Slavie víc než jednu branku. Může za taková čísla brankářský objev nové sezony Marek Čiliak? „To vůbec," vypálil bez rozmyšlení Hruška.

A rovnou přidal recept na výkony slovenského fantoma. „Hecujeme se a hodně ho trénuju, má to se mnou těžký. Dostává spoustu gólů na tréninku, je to hrozné, ale aspoň si to vybírá, v zápase pak chytá lépe. Co bych pro něj neudělal," vtipkoval útočník a vzápětí přešel na vážnou notu. „Chytá samozřejmě fantasticky, jsme hrozně rádi, že takovou fazonu má," řekl na rovinu.

Zápasy mezi Brnem a Zlínem bývají vyostřené, tentokrát došlo k jediné potyčce – právě mezi Hruškou a Jaroslavem Balaštíkem. „Jen jsme si povídali co večer," culil se. „Tohle lidi baví víc, než když hráči jezdí po ledě jako leklé ryby, utkání má náboj," hlesl.

Zlín podle něj předvádí zvláštní hokej, který nepraktikuje nikdo jiný v extralize. „Spíš čekají na to co soupeř. Hrají takový destruktivní hokej, kazí hru a na to se vždycky hrozně blbě reaguje," všiml si. Podobně však hodnotili hru Komety i berani. „Každý má jiný pohled. Věřím, že se jim nelíbí, jak hrajeme, ale kdyby se jim to líbilo, nejsme úspěšní," usmál se Hruška.

Plzeň vs. Kometa

Začátek zápasu: pátek v 17.30

Letošní vzájemný zápas: 4:1

Nejproduktivnější hráči: Radek Duda 19 utkání/13 bodů (8 branek + 5 asistencí) – Tomáš Svoboda 19/11 (7+4)

Statistiky brankářů: Matěj Machovský má průměr branky na zápas 1,83; úspěšnost zásahů 93,20 procenta a dvakrát udržel nulu, Lukáš Mensator má 3,04 a 88,55 – Marek Čiliak má 1,43; 94,31 a dvě nuly, Jiří Trvaj má 2,01; 91,48 a dvě nuly