Nejdůležitější branku sezony si hokejový forvard Hynek Zohorna schoval na správný okamžik. Brněnský útočník se zasloužil o to, že Kometa po třetím extraligovém finále vede nad Pardubicemi 2:1 na zápasy.

Jednadvacetiletý hokejista skóroval deset minut před koncem a prosadil se v závaru před pardubickou brankou. Zohornův gól poslal do kolen tým, ve kterém hraje jeho starší bratr Tomáš. „S bráchou jsem na ledě nemluvil, ale před zápasem jsme si volali a hecovali se,“ culil se střelec páteční vítězné branky

Kdo z rodičů vás pochválí za vítěznou branku?

Oba. Rodiče fandí pořádně a podporují mě i bráchu. Mamka má brněnský dres a táta zase pardubický. Rodiče zápas sledovali v televizi, chystají se až na druhý zápas v Brně.

Táta a máma o dresy losovali?

(Úsměv) To ani nevím. Nějak se podělili.

Těší vás gól o to víc, když hrajete proti bratrovi?

O to nejde. Možná jsem víc motivovaný, ale to je tak všechno. Měl jsem šance i v Pardubicích, ale nic jsem neproměnil.

Stihl jste na ledě s bratrem mluvit?

S bráchou jsem ve hře nemluvil, ale před zápasem jsme si volali a hecovali se.

Puk jste do sítě poslal v tlačenici na brankovišti a v pádu. Byla to těžká situace?

Ani ne. Byl jsem chvilku sám, takže jsem neměl moc problémy. Snažil jsem se puk jenom trefit. V zádech jsem sice měl obránce, ale na brankovišti jsem si puk stáhnul a poslal ho do sítě. Je to docela šťastný gól.

Je to vaše nejdůležitější branka sezony?

Dá se říct. Letos asi jo.

Pardubice vás nepouštěli přes střední pásmo. Byl to hlavní důvod, proč jste se prosadili až ve třetí třetině?

Ano. Soupeř bránil střední pásmo výborně. My jsme si hokej dělali zbytečně těžký. Měli jsme si puky nahazovat častěji k nim do třetiny. Pořád jsme puky dlouho tahali a to byla chyba. Byli jsme jaksi ztuhlí a chyběli nám góly. Máme teď navrch. Vedeme 2:1 a nesmíme se druhého domácího zápasu bát.

Čtěte také: Tři minuty. A Kometa prolomila obranu Pardubic. 3. finále vyhrála 2:1