V ofenzivě vyniká právě Vondráček, který je s osmadvaceti body třetí nejproduktivnější hráč brněnského celku v aktuální sezoně. „Nemá povahu na to, aby létal někde v oblacích. Dovede zájem o sebe ustát. A jestli ne, tak si ho srovnáme," usmál se Burian.

Šestadvacetiletý útočník se v pátek od šesti hodin večer představí se spoluhráči v 43. extraligovém kole na ledě Olomouce. „Myslím, že vzhledem ke vzdálenosti zase může přijet hodně fanoušků. Umí nám vytvořit takové prostředí, že se cítíme jako doma," vzhlížel k duelu s dvanáctým celkem tabulky.

Kohoutí plecharéna má i pro Buriana své kouzlo. „Je to stará hala, ale fanoušci v ní umí udělat parádní atmosféru," všiml si.

V tabulce čtvrtá Kometa se na Hané snaží přerušit sérii dvou porážek. Olomoučtí jsou na tom ještě hůř. Vzhledem k šesti prohrám v řadě procházejí svěřenci trenérů Jiřího Dopity a Petra Fialy nejhorším obdobím v sezoně. „Jestli pro nás budou příjemný soupeř? To je těžké. Týmy už jsou ve fázi sezony, kdy má každý o co hrát," pokrčil rameny.

První duel v letošní sezoně odchytal proti Kometě také její bývalý brankář Jiří Trvaj. „V kontaktu jsem spíš s Markem Lašem. Je rodák z Třebíče, hokejově jsme spolu vyrůstali. Občas si napíšeme," zmínil Burian.

Na úterní domácí porážku s Vítkovicemi 1:2, v níž hosté vstřelili rozhodující trefu po neodpískaném zakázaném uvolnění, už tým nemyslí. „Emoce už opadly, je to pryč. Takové situace probereme třeba druhý den s klukama na tréninku, ale víc už se jimi nezabýváme. Jsou před námi další zápasy," mávl rukou.

I po domluvě brněnských trenérů ovšem hráči Komety patrně u podobných situací v budoucnu zbystří. „Koncentrace nesmí upadnout. Víme, že si teď icingy musíme víc hlídat," upozorňoval vytáhlý hokejista.

zajímavosti duelu- Olomouc šestkrát za sebou prohrála a získala v této sérii jediný bod.
- Kometa sice dvakrát za sebou nebodovala, ale venku má ve statistikách tři výhry z posledních čtyř duelů.
- Olomoucký obránce Martin Vyrůbalík v pátek slaví 34. narozeniny.

Letošní vzájemné zápasy (Olomouc – Kometa: 2:4, 2:4, 1:3)Nejproduktivnější hráči: Rostislav Marosz 42 utkání / 32 bodů (9 branek + 23 asistencí) – Petr Ton 42/38 (20+18).
Statistiky brankářů: Olomoucký Jiří Trvaj průměr branek 2,49 na zápas, úspěšnost zásahů 91,69 procent a dvakrát udržel nulu, Tomáš Vošvrda 3,10 a 89,80 – Brněnský Marek Čiliak 2,35, 91,24 a čtyřikrát udržel nulu, Martin Falter 3,47 a 88,21.