Mimo jiné jde o odvetu za dva roky staré semifinálové vyřazení Plzně. „Všichni to máme v živé paměti. Týmy se samozřejmě trochu změnily, ale nezměnila se jejich tvář. Očekáváme, že Kometa přijede s důraznou hrou v soubojích vpředu i vzadu a hlavně dobrou obranou," uvedl plzeňský trenér Milan Razým na klubovém webu.

Autobus směr západ Čech byl včera hodně zaplněný. Zatímco na plzeňské straně se po konci základní části spekulovalo o zdravotním stavu hráčů jako Vlasák, Straka, Hanzlík nebo Machovský, Brňané jsou v klidu. „Nevím, jestli to mám vyslovit nahlas, ale jsme zdraví," pousmál se brněnský trenér Vladimír Kýhos.

Novotného smůla

Do sestavy se vrátí i letošní smolaři Libor Pivko s Jakubem Svobodou. Místo mimo sestavu tak zbude na Štěpána Novotného. „Nepřísluší mi hodnotit rozhodnutí trenérů," upozornil Novotný, který na jihu Moravy hostuje právě z Plzně.

Jenže jeho počáteční nevýhodná pozice nic neznamená. „V play off se může stát, že sérii rozhodne hráč, který začne mimo sestavu," upozornil ob-ránce Komety Tomáš Žižka.

Brněnský celek vyhrál poslední dva vzájemné zápasy. „V play off bude rozhodovat hlavně zkušenost a zachování chladné hlavy starších hokejistů ve vypjatých chvílích. Naši hráči jsou dobře naladěni. Čekám vyrovnané zápasy, ve kterých se nebude hrát hurá hokej," uvedl trenér Vladimír Kýhos.

Kometa si podle něj musí dát pozor na přesilové hry a také na úvodní třetiny soupeře. „Ve statistice úspěšnosti prvních třetin byla Plzeň jedním z nejlepších týmů extraligy," připomněl Kýhos.

Brankářskou jedničkou bude Marek Čiliak.

Plzeň vs. Kometa.