Straší vás trochu čtvrtý duel série, kdy jste doma prohráli po nájezdech 0:1?
Nemá nás co strašit, jedeme si svou písničku. Máme jen jeden cíl a to je momentálně postup do finále, co bude dál, se uvidí.

Může vás Mountfield něčím překvapit?
Mužstva o sobě už ví vše. V základní části jsme hráli proti sobě a teď to bylo pět špílů. Může se stát všechno, je to kvalitní tým. Hradec nás má přečtené, tak jako my jeho. Teď je to už jen o stoprocentním výkonu od každého. Uděláme všechno pro postup. Doufám, že to ukončíme.

Hrajete i o delší volno před případným finále?
Je to asi jedno. V play-off odehrajete za třicet nebo čtyřicet dní asi dvacet zápasů. Je toho hodně, ale každý má v hlavě, abychom zvítězili. Únava je u každého stejná. Máme psychickou výhodu a hrajeme doma.

Hokejový útočník Marek Kvapil.
Hokejový útočník Kvapil míří z Brna do Chabarovsku

Co je pro vás důležité při jednodenním volnu v play-off – regenerace, taktická příprava, nebo trénink na ledě?
Je to různé, ale nějaké extra velké trénování už je teď zbytečné. Zápasy jdou ve strašně rychlém sledu za sebou. Samozřejmě, někdo chce jít na led, ale někdo si sedne na kolo.

Využíváte i kryokomoru?
Nejvíc chodím na masáže a do sauny. Kryokomora je výborná věc, ale za dobu, co jsem v Kometě, jsem v ní byl jen jednou. Deset let zpátky jsem ji využíval častěji. Člověk na ni musí být nějakým způsobem i přivyklý.

Semifinále Generali play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Sérii s Hradcem dominují beci Komety. Vystřelí jeden z nich finále?

Přemýšlíte v play-off večer, když jdete spát, co udělat následující den v zápase?
Jsem složitější povaha. Na jednu stranu působím flegmaticky, z některých věcí si dělám srandu, ale umím se i slušně zahrabat ve svých myšlenkách, které se týkají hokeje.

Sledujete druhou sérii mezi Libercem a Chomutovem?
Když odpočívám, tak si v televizi na tuto sérii přepnu, ale nesleduju celý zápas. Raději si oddychnu. Hokeje je dost. Někdy se podívám, ale když mám špatnou náladu, tak na to kašlu. Jdu ven, nebo se věnuju rodině.

Semifinále Generali play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Mečbol přilétl z Krejčíkovy hole. Kometa je krok od finále