V herní praxi se udržuje Martin Dočekal v prvoligové Horácké Slavii Třebíč. Odehrál zde tři zápasy a v sobotu se proti Přerovu střelecky prosadil. Ke spokojenosti s výkony mu ale stále něco chybí. „Může to být lepší, vždy se dá hrát líp. Střelecky se mi nedaří, dal jsem zatím jen jeden gól," pokrčí rameny Dočekal, jenž hrává za Horáckou Slavii ve druhém či třetím útoku.

Chce zpět

V týdnu se Dočekal připravuje s hlavním týmem Komety. „Musím bojovat na trénincích a odmakat zápasy za Třebíč, abych se dostal zpátky do sestavy v Kometě," je si vědomý. Čtyřiadvacetiletý útočník je i v extraligovém dění. „Na domácím utkání s Libercem jsem byl osobně. Kluci soupeře krásně přehráli. Ve Vítkovicích jsem nebyl, ani jsem se nedíval v televizi. Od kluků jsem slyšel, že to byl vyrovnaný hokej, akorát jsme nedávali branky," hodnotí úvod ligy.

Důvody absence v sestavě Komety hledá i v přípravě. „Na začátku jsem hrál s Leošem Čermákem a Honzou Káňou. Dostal jsem prostor, ale nedal branky. Pak jsem šel do čtvrté lajny. Snažil jsem se, ale skóroval jsem jen jednou, tak proto asi nehraju," dodává Dočekal, který bude v hledišti i při pátečním utkání s Karlovými Vary od šesti hodin večer v DRFG Areně.