V historii českého extraligového play off se však otočit sérii ze stavu 0:3 na zápasy nepovedlo žádnému mužstvu. „Aspoň máme motivaci být první," řekl útočník Jan Hruška.

Série pokračuje už v úterý. Brněnští hokejisté tak nemají ani čtyřiadvacet hodin na to, aby se psychicky připravili na zdánlivě nesplnitelný úkol. „Nálada v kabině je skleslá. Kluci si ale musejí uvědomit, že už nemáme co ztratit a bojujeme o to, abychom sérii dohráli čestně, vrátili se do Litvínova. Jsme na pokraji vyřazení, tak to je," uvědomoval si brněnský trenér Vladimír Kýhos.

Brzký gól

Před včerejším třetím duelem Brňané plánovali, že po dvou prohrách v Litvínově nastoupí v domácím prostředí tak, že hostující celek v úvodu zatlačí do defenzivy. „Jenže v první minutě Libor Hájek trefil litvínovskou hokejku a dostali jsme gól. Stane se. Ale kluci byli opaření, šli psychicky dolů," popsal start zápasu Kýhos.

Postupem času se domácí osmělili a hru srovnali, namísto vyrovnání ale přišlo na konci druhé třetiny litvínovské navýšení náskoku. „Důležité bylo, že jsme přečkali oslabení, kterých jsme hráli hodně," upozornil hostující trenér Radim Rulík.

Před třetí dvacetiminutovkou Kometa obměnila sestavu a Litvínov dostala pod tlak. Zatímco za čtyřicet minut hry domácí vystřelili desetkrát, v poslední třetině vypálili šestnáctkrát. „Stříleli jsme málo. Na obranu hráčů ale říkám, že Litvínov hraje obětavě, blokuje střely. Projde jich málo a s nimi si brankář Francouz poradí. Navíc se málo tlačíme do branky, to je kámen úrazu," pravil Kýhos.

Úterní možná poslední zápas Komety v sezoně začíná dvacet minut po páté hodině odpoledne. „Tentokrát si musíme pohlídat začátek. A snad se nám probudí někteří střelci," přál si brněnský kouč.

Semifinále play off hokejové extraligy – 3. zápas:

HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Petružálek (R. Hanzl, Ručinský), 39. Gerhát (Martynek, Trávníček), 59. Hübl (Jánský).

Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Gebauer, Lederer.

Vyloučení: 3:5. Bez využití.

Diváci: 7200 (vyprodáno).

Stav série: 0:3.

Sestavy:

Brno: Čiliak – Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec – Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II – Mrázek, Koreis, Burian – Ton, V. Němec, J. Hruška – Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Litvínov: Francouz – Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, R. Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M.