Už na Nový rok bude ledová plocha za Lužánkami k dispozici pro veřejné bruslení. Kaberle této možnosti také plánuje využít. „Bylo by to hezké ukázat prckům, jak to tu vypadá. Když budu mít čas, rád sem malého vezmu a zabruslím si s ním," plánoval technický obránce.

On sám si s týmem vyzkouší led za Lužánkami až den před utkáním se Škodou Plzeň, které se odehraje v neděli 3. ledna. V absenci většího počtu tréninků problém nevidí. „Kolikrát i jeden trénink stačí. Hlavně když sem zajdeme potrénovat den před zápasem, abychom si to ošahali," hlásil sedmatřicetile¬tý zadák.

Pozve i bratra

Počasí, které zažil ve čtvrtek, mu dává optimismus. Ale do začátku her zbývá ještě měsíc. „Když bude kolem nuly či minus bude to v pořádku. Husté sněžení si určitě nepřeju, hodně by to ztížilo podmínky," povídal Kaberle. „Uvidíme, co vyfasujeme za teplé oblečení," dodal se smíchem.

Na utkání by rád uvítal i staršího bratra Františka, který po návratu z NHL hrával za Pardubice a zažil utkání pod otevřeným nebem před čtyřmi lety ve Svítkově. „Asi si v týdnu ještě zavoláme a probereme to. Bylo by hezké, kdyby se přijel podívat," přemítal člen první pětky brněnské Komety.

Právě proti bývalému klubu jeho bratra však nastoupí dnes od šesti hodin večer. Kometa je momentálně na osmém místě extraligové tabulky a vyzve jedenácté pardubické Dynamo. „Už jsme se na soupeře připravovali, venku letos nesbíráme tolik bodů, co bychom si představovali, tak o to víc nás to bude hecovat, abychom tam nějaké body posbírali," povzbuzoval Kaberle. Kometa z posledních pěti venkovních zápasů vyhrála jediné. Naposledy podlehla Chomutovu 2:4.