Tato role pro něj není nová. „Za univerzitu jsem odehrál čtyři utkání proti Vysokému učení technickému a vždy jsem byl kapitán," říká Skočovský.

Momentálně je hráčem Mladé Boleslavi. „Od začátku sezony ale hostuji v Ústí nad Labem, se kterým hraji druhou nejvyšší soutěž," dodává.

Skočovský vyrůstal v Brně, kde hrál od čtyř let za Kometu. Souboj Brna a Prahy však pro něho, na rozdíl od fanoušků nemá speciální náboj. „S pražskými týmy se utkávám poměrně často, nic zvláštního proto nepociťuji," vypráví Skočovský.

Univerzitní utkání pod otevřeným nebem bude první na území České republiky. Kolik diváků jej navštíví je však nejisté. „Počet fanoušků nedokážu odhadnout. Chtěl bych, aby jich bylo více než v posledním zápase proti Vysokému učení," doufá Skočovský. Brněnskému univerzitnímu derby přitom přihlíželo skoro osm tisíc diváků.

Přímo na stadion ho přijde podpořit bratr a kamarádi ze školy. „Rodiče ani přítelkyně bohužel nedorazí," říká.

Podle Skočovského je univerzitní střetnutí za Lužánkami výborný nápad. Kvalitu pražského týmu nedokáže odhadnout. „Netuším, v jakém složení tým Univerzity Karlovy nastoupí," krčí rameny.

Čtvrteční zápas bude pro obě mužstva prestižní záležitost. Skočovský se ovšem speciálně nepřipravuje. „Na přípravu nebyl čas, protože hraji ligu za Ústí. S hráči se z předešlých soubojů známe. Věřím, že zvítězíme," uzavírá.

DAVID VONDRA