Na výkony v kleci Beranů, které mu vynesly štaci v Kontinentální hokejové lize, se zatím příliš nerozpomenul. „Ve Zlíně mohl vždy jen překvapit. Najednou musí předvádět nejlepší výkon každý zápas. Do toho mu nevyšlo zahraniční angažmá, není rozchytaný, takže negativních věcí je víc,“ sdělil Petr Ton, bývalý útočník Komety a nyní televizní komentátor.

Vedení brněnského celku vysvobodilo Kašíka z ruského zajetí. Zlínský rodák v Chabarovsku odchytal pouze osm zápasů. Všechny prohrál a osobní statistiky se pohybovaly v mizerných číslech, načež upadl v nemilost a začal plnit roli dvojky.

Zápas Komety proti Frölundě. Ilustrační foto.
Lekce od indiánů. Kometa schytala příděl na ledě Frölundy a v Lize mistrů končí

Brno sázelo na to, že se Kašík rozpomene na formu ze sezony 2013/2014, kdy vychytal Zlínu extraligový titul a v základní části se pyšnil průměrem obdržených branek, který stlačil na 1,88 gólu na duel.

Na výkony navázal i v dalších sezonách, kdy si vydobyl neotřesitelnou pozici v brankovišti Zlína. Jenže po šesti odchytaných utkáních za Kometu dostává v průměru 3,19 branky na zápas. „Všichni víme, že zlínští hráči jsou specifičtí a často se v jiných týmech neuchytí, proto má Zlín nejvíc odchovanců,“ řekl Ton.

Statistiky Libora Kašíka v Kometě:
Odchytané zápasy: 6
Odchytaný čas: 339 minut
Vyhrané zápasy: 2
Prohrané zápasy: 4
Obdržené góly: 18
Střel proti: 174
Zásahy: 156
Úspěšnost zákroků v procentech: 89,66 %
Průměr obdržených gólů na zápas: 3,19 branky

V posledním zápase Komety v extralize, shodou okolností na ledě Zlína, ale předvedl výkon, který výraznou měrou pomohl Brňanům k výhře na ledě rivala 4:1. Kašík sice inkasoval už po devíti vteřinách, ale pak vystavěl neprůstřelnou zeď. „Takových duelů potřebuji víc a víc, abych se dostal do formy,“ přál si šestadvacetiletý gólman.

Povedený zápas potřeboval, aby se mohl odrazit ke stabilnější formě. „Kvality má obrovské, ale ještě chvíli potrvá, než si zvykne, protože měnil tým, přišel do velkého tlaku, kde se očekávají nejvyšší ambice,“ glosoval Ton o Kašíkově situaci.

V Kometě jsou očekávání nejvyšší. První polovina sezony obhájci Masarykova poháru příliš nevyšla, proto tlak vzrostl. „Poslední zápasy chytal Kaša a proti Zlínu předvedl výborný výkon. Momentálně je reprezentační pauza, takže situace v brankovišti je taková, jak jsme skončili v posledním extraligovém duelu,“ sdělil asistent kouče Komety Kamil Pokorný.