V dresu vítězů nechyběl útočník Dmitrij Jaškin. Zadák Michal Rozsíval se do sestavy Chicaga nedostal a duel před 46.556 diváky na baseballovém Busch Stadium si nemohl vychutnat.

Kempný oslavil v pátek na ledě Caroliny (2:3) svou premiérovou trefu ve svém 25. utkání v NHL a střelecky při chuti byl i pod širým nebem. Už po 62 vteřinách otevřel skóre. Na modrou čáru mu přihrál Artěmij Panarin, Kempný z voleje vypálil a obránce Blues Colton Parayko nohou přizvedl puk mimo dosah lapačky Jakea Allena. Kempný se stal prvním českým a obráncem a čtvrtým českým hokejistou, který ve Winter Classic skóroval. Před ním se to povedlo Martinu Havlátovi, Jiřímu Hudlerovi a Patriku Eliášovi.

Zvýšit náskok Chicaga mohl ve 13. minutě Dennis Rasmussen, vzápětí měl možnost vyrovnat Jaškin. V 25. minutě nevyužil další šanci domácích v přesilovce Tarasenko, ale za tři minuty už bylo vyrovnáno. Jay Bouwmeester při svém výpadu našel před brankou Berglunda, který zblízka překonal Coreyho Crawforda.

Ve 43. minutě chytil Allen únik Tarasenka, který pak ještě při přesilovce trefil tyč. Nakonec se ruský kanonýr v 53. minutě prosadil kuriózně. Při přečíslení se snažil přihrát Jorimu Lehterämu, ale puk si srazil do vlastní branky bruslí Niklas Hjalmarsson.

Za 113 vteřin opět Tarasenko zamířil přesně z levého kruhu a pojistil náskok. Chicago sáhlo k power play, Jaškin při ní ještě neuspěl, ale Steen už dovršil výsledek.

Byl to už třetí zápas po širým nebem v NHL v této sezoně. V neděli 23. října se pod názvem Heritage Classic uskutečnil zápas Winnipegu s Edmontonem (0:3) na stadionu Investors Group Field pro americký fotbal před 33.240 diváky.

Na Nový rok se hrál před 40.148 fanoušky na fotbalovém stadionu BMO Field v Torontu na začátek oslav 100. výročí slavné zámořské soutěže první NHL Centennial Classic mezi domácími Maple Leafs a Detroitem (5:4 v prodloužení). A v sobotu 25. února je ještě na Heinz Field pro americký fotbal v Pittsburghu na programu souboj Penguins s pensylvánským rivalem Philadelphií.