Jak jste si zvykal na mezinárodní hokej?

Celý turnaj jsem bral hodně s pokorou. Nevěděl jsem, do čeho jdu. Ze začátku jsem měl z rychlosti hry trochu obavy. Střídání od střídání si člověk zvykne. Myslím, že jsem se pořád zlepšoval.

Ze tří vyrovnaných utkání jste získali bod a na turnaji skončili poslední. Můžete být přesto spokojení?

Měli jsme mladý tým. Naše hra nebyla vůbec špatná. Třikrát jsme prohráli, ale turnaj nebyl nepovedený.

Za Rusko proti vám nastoupili hráči jako Ilja Kovalčuk či Alexander Radulov. Stihnete na ledě vnímat, že bráníte takové hvězdy?

Když jdete na led, tak si všimnete, kdo tam je. Ale takhle to nesmíte brát. Jsou stejní lidé, jako my. Akorát se musíme mít víc na pozoru. A my, kluci z extraligy, jsme si dokázali, že proti nim můžeme hrát. To je hodně pozitivní.

Dokázal jste si, že byste zvládl hrát v prestižní KHL?

Na turnaje jezdí skauti a další lidé z klubu. Člověk se chce ukázat. Jestli třeba někdy přijde nějaká nabídka. Uvidím. Ale věřím, že úroveň KHL zvládnu.

Zahrál jste si i přesilovky a oslabení. Cítíte důvěru reprezentačních trenérů?

Na startu turnaje jsem přesilovky nehrál, postupem času jsem si chtěl získávat důvěru trenérů. To se mi snad podařilo a jsem rád.

Jarní mistrovství světa v Praze je hodně daleko. Naznačovali vám ale trenéři aspoň kolik z hráčů na Karjala Cupu vezmou na prosincový turnaj v Rusku?

Takhle konkrétně jsme se nebavili. Trenéři si na nás udělají svůj názor. Teď záleží jen na mně, jak budu hrát v extralize. Chci pracovat ještě víc, než doteď.

Měl jste po příletu chvíli volna, nebo jste se hned zapojil do tréninků Komety?

Po příletu v neděli večer jsem už v pondělí trénoval. Zašel jsem si na masáž, jinak mám normální program. Docela mi bodlo, že máme odložený zápas na Sparta a hrajeme až v pátek s Pardubicemi.