„Fair play je pro mě nedílná součást sportu. Vedli mě k tomu, abych se choval slušně, tak se o to snažím v hokeji i v životě. Hráči to mají v sobě a věřím, že spousta kluků by se na mém místě zachovala stejně," komentoval své gesto Chvátal.

K situaci došlo v sobotním 25. kole východní skupiny druhé ligy. Technika bojovala o body v Porubě, za stavu 2:2 rozhodovaly až nájezdy. Přestože celé utkání odchytal v brance Brňanů Josef Novák, na nájezdy jej vystřídal právě Chvátal. Když se proti němu postavil domácí David Zachar, rozhodčí po jeho pokusu rozpažil. Jenže puk byl podle hostujícího gólmana už v brance. „Váhal jsem nad přiznáním opravdu jen chvilku. Nejde přece o život, ale jen o jeden bod," zdůvodnil brankář, který v minulosti chytal také v Břeclavi či Pelhřimově.

Chvátal se rozjel za rozhodčími a přiměl je k uznání branky. „Pak už jsem jen fandil Ondrovi Stehlíkovi, aby svůj nájezd proměnil," pousmál se hrdina duelu, jehož spoluhráč však neuspěl a Technika prohrála 2:3.

Výsledek však po zápase téměř nikdo neřešil. Hráči obou týmů totiž ocenili Chvátalovo gesto. „Jako úplně první za mnou přijel jeden z hráčů Poruby a naznačoval, že přede mnou smeká klobouk. Pak ho napodobili všichni hráči soupeře," popsal Chvátal, jehož tým je v tabulce druhý.

Ani spoluhráči neměli svému gólmanovi přiznání branky za zlé, byť velmi napomohlo brněnské porážce. „Nikdo z kluků mi nic neřekl. Nehrajeme hokej první rok a všichni mají pro takové situace pochopení," dodal.