„Zkušenější hráči si jdou přesilovku zahrát, místo aby pálili puky na branku. Chtějí hrát do prázdné branky a nevychází jim to," říká asistent trenéra Martin Pešout.

Myslíte, že v play off už půjdou hráči hladověji do branky?

Jsem o tom přesvědčený. Kluci přepnou, góly z přesilovek by v play off hodně chyběly. Máme tak inteligentní hráče, aby nadále nehráli to, co nepřináší úspěch.

Jak se hráčům vtlouká do hlavy důraz na jednoduchost?

Docela těžko. I proto dostal v přesilovkách šanci útok Leoše Čermáka s Honzou Káňou. Tlačí se do branky. Úspěšné týmy hrají přesilovky tak, že dostanou puk na modrou čáru a od tam pálí. Z tečí a dorážek padají góly.

NA KOMPLETNÍ STATISTIKY KOMETY PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI SE PODÍVEJTE VE STŘEDEČNÍM TIŠTĚNÉM BRNĚNSKÉM DENÍKU ROVNOST

Naopak v oslabení patříte k nejlepším…

Na začátku sezony jsme měli problémy se zvyknutím si na větší obranné pásmo. Navíc jsme na oslabení využívali víc hráčů. Po návratu Kuby Koreise jsme udělali dva speciální týmy a to se nám vyplatilo. Klíčoví hráči pošetří síly na ofenzivu.

Oslabení nehrajete moc, byli jste čtvrtý nejméně vylučovaný tým základní části. Těší vás disciplína svěřenců?

Jasně. Na začátku jsme s tím problémy měli, padly i pokuty ze strany vedení. Hráči si to vzali k srdci.

Taky jste v oslabeních vstřelili deset branek, víc jich dal jen Třinec. Je to náhoda, nebo výsledek vaší práce?

Náhoda to není. Snažíme se i v oslabení jít po každém puku. Když je šance zaútočit, jdeme do toho. Když ne, hráči aspoň rychle vystřídají.

Třetí jste po 52 kolech skončili v hodnocení Radegast Indexu, který monitoruje bojovnost hráčů. Svědčí to o vašem herním stylu?

Určitě. I od ostatních družstev cítíme respekt. Četl jsem, že Hradec Králové nás nechtěl, protože jsme „přísní." Jiná mužstva mají víc šikovných hokejistů, my hrajeme srdcem a bojovností.