Dvojnásobný medailista z mistrovství světa se zařadí do útočné formace, jejímž členům je dohromady 116 let. „Víme, že věk už má také vysoký, ale pokud platí zásada, že kolik má hráč roků, tolik uhraje bodů, bude tato lajna velice dobrá," vtipkoval kouč Alois Hadamczik.

Někdejší útočník Anaheimu, Bostonu a Nashvillu v NHL přišel do Brna na měsíční zkoušku. „Slýchám kritiku na věk našich hráčů, ale také říkám: přiveďme tedy do Komety mladého hráče, který má svoji kvalitu. Nejsou. Všichni chceme výsledky, tímto pohledem se na to musíme dívat," hájil příchod dalšího veterána Hadamczik.

Tonův návrat

Nejen Tenkrát, ale také Ton nastoupí v této extraligové sezoně za Kometu k prvnímu utkání. Do hry jej dosud nepustilo zranění ruky, kvůli kterému musel podstoupit i chirurgický zákrok a nosil sádru. „Po čtyřech týdnech jsem začal lehce posilovat a teď se cítím dobře, proto jsem se rozhodl nastoupit," potvrdil připravenost.

Po dvou letech se v jedné formaci sejde s Tenkrátem. Oba hráči jsou odchovanci kladenského hokeje.V jejich neprospěch hraje nerozehranost, protože ani Tenkrát zatím v ostrém duelu nenastoupil. „Bude pár střídání trvat, než se do toho dostaneme, ale snad to nebude trvat dlouho. Ale moc se po dlouhé době těším na zápas s perfektními hráči," řekl Tenkrát. „Je důležité, aby nám pomohl tým. Musíme se zlepšovat střídání od střídání a víme, že věk člověk nezastaví," doplnil Ton.

Kometa jde do utkání z pátého místa tabulky, Olomouc je devátá. „Je to zarputilý soupeř, který dostává málo gólů. Nemůžeme nikoho podcenit, budeme hrát od začátku nadoraz. Jsme připravení na to, že soupeř je houževnatý, ale my chceme být lepší," hlásil Hadamczik.

Ze sestavy oproti minulému vítěznému duelu v Litvínově vypadne útočník Hynek Zohorna, který doléčuje zraněný prst. S týmem již začali trénovat i uzdravený forvard Radim Zohorna a obránce Tomáš Dujsík.