Výhru, i když za dva body, životně důležitě potřebovali. Předchozích pět zápasů totiž nezvládli. „Dva body se silnými Vítkovicemi jsou pro nás cenné. I když vyrovnávací gól minutu před koncem nás mrzí," připomněl brněnský asistent trenéra Lubomír Oslizlo branku Rudolfa Huny z konce zápasu.

Na první gól Brno čekalo pouhých 72 vteřin. A rozhodně nepřipomínala ušmudlaný gól trápícího se mužstva. Hynek Zohorna našel po ukázkové kombinaci Jana Hrušku a ten se nemýlil. Jenomže v 11. minutě domácí beci nesmyslně nechali prostor pro gól Hunovi. „Udělali jsme velkou chybu. V defenzivě ještě máme mezery. Ale musíme si uvědomit sílu soupeře," hlásil kouč hostů Peter Oremus.

Vítkovice se sice pyšní druhou nejpevnější obranou v extralize, ale ze Spenglerova poháru si její hráči zapamatovali spíš ementál. Nechali totiž Kometu vystřelit na branku šestačtyřicetkrát. „Podle hry jsme s bodem spokojení. Spousta střel šla ze střední vzdálenosti, ale rozhodně šlo o těžký zápas," uznal vítkovický brankář Filip Šindelář.

Stejně jako v úvodním vzájemném duelu sezony rozhodl Jakub Svoboda. A znovu po individuální akci. Nejproduktivnější hráč Brna se ovšem prosadil po dvou měsících a dvou dnech.Nejprve individuálně ve hře, poté v nájezdech. „Jsem s trenérem domluvený, že jezdím první. Ulevilo se nám. Je jedno, že jde o výhru za dva body. šancí jsme měli spoustu, ale důležitém je, že jsme si hned v úvodu zkusili, že branku dát umíme," oddechl si Svoboda, který poprvé v sezoně nastoupil v útoku s Tomášem Divíškem a Tomášem Svobodou.

Ve třetí dvacetiminutovce navíc pohrdl trestným střílením Leoš Čermák.

Premiéru za Kometu zažila i posila. Do závěrečné části nastoupil na střídavý start útočník z Třebíče, útočník Vilém Burian.

Kometu čeká po úvodním letošním zápase další těžký duel. V neděli si opět zopakuje extraligové finále na ledě Pardubic.

ČTĚTE TAKÉ: Svobodův účet? Ujel, zavěsil a rozhodl v nájezdech