Disciplinární komise proto klub potrestala pokutou ve výši 30 tisíc korun a podmíněným uzavřením tribuny E v domácí DRFG Areně, kde sídlí brněnský kotel, na jedno utkání s měsíčním odkladem.

„Oficiální stanovisko poskytneme v pondělí. Ve čtvrtek jsem se za klub zúčastnil zasedání disciplinární komise. Vedli jsme diskuzi o možném trestu, v pátek pak přišlo konečné rozhodnutí. O víkendu se domluvíme, jakým způsobem se k tomu klub postaví,“ vzkázal výkonný ředitel Komety David Trunda.

Libor Zábranský.
Zábranský k vulgarismům: Je potřeba to řešit, ale odmítám fanoušky cenzurovat

Vzhledem k tomu, že pořadatelská služba nijak nezasáhla ani proti hanlivým transparentům, potrestala disciplinární komise Kometu další pokutou ve výši 20 tisíc korun.

„V pondělí máme sezení s Liborem Zábranským (majitel a hlavní kouč Komety – pozn. red.), do té doby se nechci k situaci vyjadřovat a přilévat olej do ohně. Jako fanoušci určitě zareagujeme, ale nejprve se chceme domluvit s klubem i mezi sebou, abychom zamezili dalším nepříjemnostem,“ sdělil Michal Jimramovský, předseda Modrobílých – organizace sdružující brněnské fanoušky.

Hokejisté Komety se utkali se švýcarským Zugem. Na snímku Nahodil (Brno), Helbing a Stephan (Zug).
Vybral jsem si všechno štěstí, které mi doteď chybělo, říká probuzený Nahodil