Kometa zatím vede tabulku o tři body před Kuopiem a švédským Malmö. Následující dva duely už jsou pro Brňany generálka na začátek extraligy, která pro ně startuje příští pátek doma proti Třinci. Proto vysílá Komety do hry téměř plný kádr. „Nastoupí Martin Erat a Martin Dočekal, který na výjezd do Norska a Finska z rodinných důvodů nejel. Jen Leoš Čermák ještě hrát nebude,“ říká o stavu kádru asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Úřadující mistři extraligy po výhře 2:1 ve Stavangeru a 4:2 v Kuopiu dolaďují drobnosti ve hře. „Chceme načasovat formu, aby byla co nejlepší na startu extraligy. Liga mistrů je hodně odlišná od přípravných zápasů, které jsme odehráli předtím. Je to trochu jiný level, jde o špičkové mančafty. Opravdu to bylo cítit, herně a rychlostně,“ pochvaluje si Pokorný úroveň duelů.

Pokud si Kometa s předstihem zajistí postup, v posledních dvou utkáních základní skupiny na začátku října může při nabitém extraligovém programu šetřit některé opory. Například Zaťovičovi by se volno šiklo, brzy očekává narození potomka. „Máme termín 20. září, uvidíme, jak to dopadne. Manželka kdyžtak zavolá rodičům a já pak po zápase budu za nimi spěchat. Vyřeší se to ze dne na den, upravený program v týmu nemám,“ povídá střelec čtvrté branky z Kuopia.

Hokejista Tomáš Dujsík (vlevo) v přípravném utkání Komety s Třebíčí.
Bek Dujsík vyměnil Kometu za Olomouc

A kdo se narodí Zaťovičům? „Další holka, předběžně jsme se domluvili na jménu Adriana,“ usmíval se forvard Komety.

Společně s brněnským celkem dnes hrají o body i další tři české týmy. Třinec v německém Mannheimu, s britskými týmy se utká Liberec, který vyzve Cardiff a Hradec Králové odčiňuje překvapivou prohru 2:4 s Nottinghamem minulý týden doma. „Soupeř hrál tvrdě a musíme na něj úplně stejně. Chceme mu to vrátit,“ slibuje hradecký útočník Tomáš Zigo na serveru hokej.cz.

Potřeboval hrátBrněnský odchovanec Tomáš Dujsík přestoupil do Olomouce, v níž bude mít větší vytížení. „Olomouc o něj hodně stála. U nás při kvalitě beků by přeci jenom nedostával tolik prostoru. Chceme do kádru zabudovat víc talentovaných mladíků,“ řekl asistent kouče Komety Kamil Pokorný na adresu čtyřiadvacetiletého beka.

Ilustrační foto.
Kometa úspěšná i podruhé, v Lize mistrů vyhrála v Kuopiu