Ten včera znovu potvrdil, že se mu na klub, kde hokejové vyrostl, náramně daří. Ve třinácté minutě gólem v přesilovce vybídl tým k cestě za dalším tříbodovým vítězstvím. „Nedokážu říct, proč mně to proti nim jde. I kluci v kabině mi to pořád připomínají," smál se „Dlouhán", který se trefil poprvé v sezoně.

Brňané jako jediný celek v soutěži nepustili ani bod. „Dokud to jde, musíme tlačit a sbírat výhry. Zápasy, v nichž nebudeme excelovat, přijdou taky," přemítal zadák Tomáš Žižka.

Modrobílí sice až do závěru zápasu vedli jen o jednu branku, ale na ledě od začátku druhé třetiny dominovali. Příkladně drželi obrannou linii ve středním pásmu, výborně napadali a vzadu se mohli spolehnout na gólmana Trvaje. „Přijde mně, že ani neměl letní pauzu," chválil jej Žižka.

Také asistent brněnského kouče Lubomír Oslizlo cítí, že si mužstvo zachovalo návyky z vyřazovací části. „Kluci si uvědomili, s jakým stylem hry budou úspěšní. Vědí, kdy si můžou dovolit zaútočit, a kdy se zatáhnout. Zbytečně si hru nekomplikují. V tomto je vidět posun oproti loňské základní části," prohlásil Oslizlo.

Modrobílí si navíc pomáhají přesilovkami. Jednou trefou z nich těžili i ve čtvrtém zápase. „Nerad bych to zakřikl, loni jsme v nich taky začali dobře. Snad to bude pokračovat," řekl Žižka.

Mladý slávistický tým sice vzdoroval, ale scházel mu důraz v zakončení. Pražanům navíc chyběl útočník Roman Červenka a tři obránci. V týmu řádí viróza. „Na předešlém tréninku se sešlo jen jedenáct hráčů. Nevím, jestli něco špatného snědli," krčil rameny slávistický asistent Ondřej Weissmann. To Brňané si asi užijí povedenou svačinku z týmové kasy, kterou střeží Leoš Čermák. „Tam bude slušná sbírka. Ve Slavii hrálo dost kluků. Každý vypsal dobré prémie. Pěkně se to napěchuje," smál se Dlouhý.

Brňané proti Slavii těžili ze soustavného tlaku a trpělivé hry. Ve 34. minutě se dočkali druhé gólové odměny. Útočník Jakub Svoboda po drzém průniku nedotáhl kličku, puk se ale přikutálel k Janu Hruškovi a ten střelou z první propálil Furcha. Holec pak při power play hostů gólem podtrhl brněnské vítězství.