Oceláři jsou vyhlášení svým ofenzivním stylem už dlouhá léta. Za poslední dva zápasy nastříleli v základní části dvanáct branek. I přes obranné komplikace jde o výhodu pro Kometu. „Proti útočně laděným týmům se nám hraje líp než proti těm úporně bránícím," prohlásil brněnský kouč Zdeněk Venera.

Ten na svůj protějšek na třinecké lavičce vyzrál už dvakrát a diváci se pokaždé bavili. Viděli šest a osm gólů. „Musíme si dát pozor na začátky zápasů. Proti Kladnu jsme měli dobrý start, ale předchozí se nám vůbec nepovedly," odhalil primární plán do utkání ve Werk Aréně brněnský útočník Hynek Zohorna.

Zatímco v domácím prostředí nemá Kometa konkurenci, venku se jí v poslední době příliš nedaří. Tři ze čtyř duelů mimo Brno prohrála. „Naposledy jsme ztratili body v Chomutově, takže výhra proti Kladnu byla hodně důležitá. Oba nadcházející duely venku pro nás budou hodně těžké," tvrdil brankář Martin Falter, který v minulých zápasech úspěšně zaskakoval za nemocnou jedničku Jiřího Trvaje. Strážce brněnské klece čeká náročný úkol. Od půl šesté večer hlídat prvního, devátého a dvacátého nejproduktivnějšího hráče extraligy.

Recept? Tvrdost

Trojice Martin Růžička, Radek Bonk a Václav Varaďa patří k největším postrachům soutěže. „Hlavně Růžičky si musíme všímat, ale nebezpeční jsou všichni. Umíme hrát tvrdě, v tom vidím náš recept," podotkl Zohorna.

Mimo hru zůstává šest jeho spoluhráčů. Brankář Trvaj, obránci Milan Hruška, Švrček a útočníci Tomáš Svoboda, Dlouhý a Koreis. Nejistý je také start beka Kováčika. „V nadcházející těžké šňůře zápasů na ledě soupeřů si ceníme každého bodu. Nechceme proto z Třince odjíždět s prázdnou," řekl kouč druhého týmu tabulky.

Třinci hlavně díky skvělému startu do soutěže patří sedmá příčka. „Brno potvrzuje, že má silný tým. Ale doufám, že potvrdíme vzestup formy a lepší výsledky," pronesl třinecký trenér Josef Turek.