Kometa drží devátou příčku a na jedenácté Pardubice má čtyřbodový náskok. Když vyhraje, má jistotu desítky. „Každému je jasné, že jde do tuhého. Když uspějeme, bude klid. Konečně. Nečeká nás ale nic jednoduchého," přiznal brněnský kouč Zdeněk Venera.

Žádný div. Kometa na Východočechy v základní části dlouhodobě neumí. Mimo play off s nimi prohrála devět utkání v řadě. „Svým stylem nám prostě nesedí," přiznal útočník Brna Leoš Čermák.

Navzdory postavení v tabulce a odchodům několika opor loňského mistrovského celku perníkáři disponují kvalitními hráči. „Podrobněji jsme se dívali na poslední zápas Pardubic v Liberci. Přes prohru hrály velmi dobře, po většinu zápasu byly aktivnější, měly šance," dodal Venera.

Kometa Infografika

Na severu Čech si mohl trenér Miloš Říha připsat první bod na ledě soupeře. Od svého návratu z KHL boduje vždy jen doma. Jeho tým mimo pardubický stadion padl sedmkrát v řadě. „Venku pořád prohrávat nemůžeme. Míváme zápasy dobře rozehrané, hrajeme výborně a výsledkově už se to musí otočit," věří Říha.

Jeho svěřenci mají s Kometou od loňského finále příznivou bilanci, v sezoně dokonce zatím nenechali Brnu ani bod. „Ale to není důležité. Tento zápas nám rozhoduje o všem a Kometě prakticky taky. Že jsme je poráželi, není důležité, na to všechno musíme zapomenout," zdůraznil Říha.

Brno se může tradičně spolehnout na domácí fanoušky. Na dnešní zápas už není volný jediný lístek. Kometa podporu diváků potřebuje. Porazit Pardubice v řádné hrací době se však podařilo Brnu v základní části naposledy 21. listopadu 2010 doma poté následovalo devět porážek. „Z téhle situace se musíme dostat sami. Nikdo jiný nám nepomůže," vyzýval útočník Komety Radek Dlouhý.