Haščák je tak trochu specialista na vítězné branky v prodloužení. Minulý rok rozhodl třetí čtvrtfinále proti Spartě, v němž Kometa doma vyhrála 4:3. Nyní si v 71. minutě dramatického duelu vzal v přesilovce puk na kruhu a přesně zamířil. „Něco máme nacvičené. Všichni stáli, kde mají. Vybojovali jsme puky a dobře jsem to trefil. Čekají nás další důležité zápasy, ale první krok je za námi,“ prohlásil rodák z Popradu.

Proslýchá se, že přesilové hry rozhodují zápasy a zvlášť v play-off. A slova hráčů se opět potvrdila. Na straně Vítkovic se v početní převaze prosadili Ondřej Roman a Ivan Baranka.

Hokejista Jakub Krejčík.
Gulaši brání, já útočím. Role máme trochu rozdělené, říká "železný" bek Krejčík

Za hosty kromě Haščáka uspěl v přesilovce i Hynek Zohorna po povedené souhře na jeden dotek. „Hlavně Martin Erat ví, komu nahrát. Ví, kdo je volný. Přesilovkové systémy máme nacvičené a povedly se nám,“ těšilo Zohornu.

GÓL Z KLEKU

Ten číhal na přihrávku mezi kruhy a v kleku poslal Kometu do vedení 2:1 poté, co v první části vyrovnával na 1:1. „Jsem za góly moc rád,“ usmál se Zohorna, jemuž se přidá na sebevědomí.

Po jeho trefách však Brňané trochu znervózněli. Čtrnáct sekund před koncem druhé třetiny srovnal ranou pod břevno při dvojnásobné početní převaze Baranka. „Ve třetí třetině jsme tahali za delší konec a byly tam šance, kdy jsme to mohli strhnout na svou stranu. Série je pořád otevřená, přestože prohráváme,“ burcoval kouč Vítkovic Jakub Petr.

Kometu podržel brankář Marek Čiliak a i on dovedl tým k dárku pro kapitána Leoše Čermáka, jenž slavil čtyřicátiny. „V kabině se mluví o tom, že má třicítku,“ smál se Haščák.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. O. Roman (Sloboda, Baranka), 40. Baranka (Tybor, O. Roman) - 11. H. Zohorna (Mallet, Gulaši), 34. H. Zohorna (Zaťovič, M. Erat), 71. Haščák (O. Němec, P. Holík)
Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda
Vyloučení: 4:8
Využití: 2:2
Diváci: 9028
Stav série: 0:1

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Mahbod, Bartovič - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera
Trenéři: Petr a Trnka

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Haščák, L. Čermák, Dočekal
Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček