Aspoň nějaká útěcha. Kometa umí dát gól v úvodní třetině. Dokonce na jejím začátku. A navíc ji vyhrála. V osmém kole extraligy na ledě Hradce Králové dokonce vůbec poprvé v sezoně. Přesto po prodloužení prohrála 1:2. „Začátek jsme měli dobrý, ale zase jsme se potýkali s koncovkou. Mohli jsme dát další dva až tři góly, a bylo rozhodnuto," litoval asistent brněnského kouče Karel Beran.

Nakonec z toho je zisk bodu a propad na šestou pozici v extraligové tabulce. Mountfield ve čtvrté minutě prodloužení vstřelil branku na 2:1. Kometa v tu chvíli hrála ve třech oslabená o obránce Tomáše Žižku.

Kdyby v hokeji neexistovalo pravidlo o oddechovém čase, měli to hokejisté domácího Mountfieldu proti Brnu výrazně těžší. Jenže kouč Peter Draisaitl v polovině zápasu sňal ze svého týmu bázeň a od té doby se defenziva Komety pořádně zapotila. Ve 34. minutě dostala vyrovnávací gól. „Musel jsem něco zkusit. V první polovině zápasu jsme byli hrozní. Nebyli jsme připravení, to si hráči ještě vyslechnou. Mohli jsme prohrávat, soupeř měl šance," hlásil Draisaitl.

V prostřední části pak Mountfield vystřelil osmnáctkrát. Tentokrát ovšem ne na Jiřího Trvaje. Poprvé v sezoně dostala šanci dvojka Marek Čiliak. „Chytalo se mi dobře. Škoda, že jsme nezvítězili. Hradecký zimák znám, loni jsme tady s Třebíčí dvakrát vyhráli. Mám to tady rád," usmál se brankář.

Ve svém premiérovém duelu v extralize ze 42 střel pustil za svá záda jen dvě. „Hradec je silný tým, hraje na špici tabulky. V utkáních si každé mužstvo vytvoří pět šest příležitostí, a když je nepromění, tak prohraje. Zápasy jsou vyrovnané a na jeden gól se vyhrát nedá," litoval Beran.

Netradičním brněnským střelcem v brzké třetí minutě byl již uzdravený útočník Miroslav Holec, který využil skrumáže před domácí brankou. „Za dva body musíme být dnes velmi rádi," uznal po zápase Draisaitl.

Kometu čeká v pátek domácí utkání, Kajot Arena se znovu těší na souboj s týmem z popředí tabulky. Dvacet minut po šesté hodině večer začne duel proti pražské Spartě. Kometa do něj půjde jako šestý tým extraligy, Sparta jako druhý.