Kometa k duelu vyrazila s denním předstihem. Jde totiž o další klíčový zápas. Navíc předposlední před reprezentační přestávkou.

Zápas v Budvar aréně startuje v půl šesté večer a hokejisté Brna si připomenou její nedávnou návštěvu, kdy kvůli závěrečnému oslabení přišli o dva důležité body porážkou 2:3 v nájezdech. „Znovu si jedeme pro tři, ale nejde o žádnou odplatu. Budějovice jsou na dostřel, ale my teď hrajeme o šest bodů prakticky s každým," uznal nejproduktivnější hráč Komety Jan Hruška. Brno má na devátém místě náskok jedné příčky a jednoho bodu právě na Mountfield. V závěsu číhají další pronásledovatelé, hlavně Pardubice a Karlovy Vary. „Nechceme spoléhat na to, že nás čeká ještě pět domácích duelů. Potřebujeme body hned, uděláme pro ně maximum," hlesl kouč.

Šestizápasovou vítěznou šňůru Jihočechů v neděli přetrhla pražská Sparta. Stejným výsledkem 4:2, jakým v úterý přehrála Kometu. Pražané navíc poslali do Českých Budějovic do konce sezony útočníka Lukáše Luňáka. „Budeme hrát doma a doufám, že přijde hodně lidí. Je to hodně důležitý zápas a hraje se vlastně o šest bodů," souhlasí českobudějovická posila.

I na straně Komety se představí nový hráč. Navíc skoro totožného jména. Poprvé modrobílý dres oblékne slovenský forvard Patrik Lušňák. Ten nahradí v Hruškově formaci distancovaného Jakuba Svobodu. „Nedá se nic dělat, faul pramenil z přehnané snahy," omlouval Venera svého elitního útočníka, který dostal trest na tři zápasy za píchnutí špičkou hole.

Možná má díky tomu usnadněnou úlohu reprezentační brankář Jakub Kovář hájící klec Mountfieldu. A obtížnější trenér Venera. Tomu navzdory výsledkové krizi vyjádřili představitelé Komety podporu. „Všechny řeči o jeho výměně jsou jen spekulace. Má důvěru vedení klubu," potvrdil sportovní manažer Komety Pavel Zubíček.