Smolař zápasu byl jasný. Brněnský kapitán Radim Bičánek se namotal ke všem třem brankám beranů. „Špatně jsme si protihráče přebírali. Ale Zlín má šikovné hráče, kteří jsou silní na puku. My jsme měli málo střeleckých příležitostí," hlásil osmatřicetiletý veterán brněnské sestavy.

Hosté Kometě jasně ukázali, jak na ledě vypadá tým, který má formu. V zápase totiž PSG jasně vládl. „Hraje se nám tady příjemně. Je to vyhecované derby a diváci jsou skvělí," usmíval se autor prvního gólu duelu Zdeněk Okál.

Na něj ve dvanácté minutě rychle zareagoval střílející Jozef Kováčik a tečující Jakub Svoboda. Další akce ale dokázaly, kde je momentální bolest Komety. Před brankou soupeře. V posledních pěti zápasech se zmohla na osm branek.

Zlín si počínal před klecí Martina Faltera obratněji. Ve druhé části vstřelil vítězný gól Filip Čech, v závěrečné dvacetiminutovce skóre uzavřel Ondřej Veselý.

Kometa z posledních patnácti zápasů vyhrála jednou za tři body a připsala si v nich jen jedenáct bodů.

V sestavě Komety chyběla čerstvá akvizice z Chomutova Patrik Lušňák. Slovenské křídlo nebylo ani na soupisce. „Nemůže hrát v úterý na Spartě. Proto jsme jej nechtěli do sestavy zařazovat a pak jej zase vydělávat," vysvětloval Venera důvody absence hráče, který přišel výměnou za Tomáše Divíška. Zítra Kometu čeká dohrávka třináctého kola na ledě pražské Sparty. Ta v roce 2013 ještě neprohrála a drží sérii devíti výher za sebou.

ROZHOVOR S JAKUBEM KOREISEM ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST