Kometa se díky prohře Hradce Králové ve Zlíně dostala na čtvrté místo v tabulce, které na startu play off zaručuje domácí prostředí. „Čtyřka by byla krásná, ale náš cíl je šestka, ať nemusíme do předkola," sdělil Němec.

Kometa hostům ze severu Čech nedala od začátku utkání téměř žádnou bodovou naději. „První třetina byla výborná, od ní se pak odvíjel celý zápas. Dovedli jsme rozlišit, kdy bránit střední pásmo a kdy aktivně napadat," komentoval asistent brněnského kouče Karel Beran úvodní dějství, které domácí vyhráli 2:0.

Právě už v první části hry se poprvé prosadil Němec dorážkou před brankou. Druhý a třetí gól dal střelami z první po přihrávkách z křídla. Tedy z pro něj netypických situací. I když u druhé trefy zamířil přesně k tyči, byl na sebe naštvaný. „Já totiž mířil doprava nahoru," prozradil po utkání.

„Nepovedené" střely si všiml i autor gólové přihrávky Tomáš Svoboda. „Možná je to tak lepší, protože gólmana to překvapí," pousmál se.

Hosté se dostali do lepší pasáže hry pouze v závěru druhé třetiny a při přesilovkách. „Ty se nám dařily, jenže jsme šance neproměnili. Celý zápas jsme tahali za kratší konec, scházel nám pohyb a agresivita. Domácí vyhráli zaslouženě," mrzelo kouče Vervy Radima Rulíka.

Brňané naopak dokonale odpověděli na úterní debakl 0:7 na ledě pražské Sparty. „To byl náš prvotní cíl. Chtěli jsme ukázat, že jsme měli jen den blbec," těšilo Němce.

Litvínovu dělala velké potíže i oslabení, přestože v extralize drží nejvyšší úspěšnost jejich ubránění. „Přesilovky někdy jdou, někdy ne. Tentokrát jsme se tlačili do brány, kluci měli chuť. O tom to je," hodnotil Beran.

Už v neděli hraje Kometa od tří hodin odpoledne v Třinci.