Ten si v utkání připsal druhou trefu v dresu Komety, když se prosadil při vlastním oslabení. „Saša Mallet šel napadat, obránci si nerozuměli, špatně si to dali, což jsem přečetl a dostal jsem se k puku,“ popsal svoji trefu brněnský forvard.

Lví podíl měl na brance Alex Mallet, který se proti Vítkovicím stejně jako Köhler taky prosadil a rovněž šlo o jeho druhou trefu v aktuálním ročníku extraligy. Kanadský útočník v první třetině odpověděl na vedoucí branku soupeře. Po první třetině se oba celky rozešly smírně, přičemž brněnský celek nezužitkoval výraznou střeleckou převahu 20:9. „Mohli jsme z toho vytěžit víc, ale zase nějaké velké šance jsme tam neměli. Moc prostoru jsme nedostali,“ líčil Köhler.

Kometu opět trápil letošní nešvar – příliš mnoho vyloučení. Proti Vítkovicím ale všechny oslabení ubránili. „Hlavně že jsme při nich nedostali žádný gól. Ale trestů z naší strany bylo hodně, není to první zápas, kdy se necháváme zbytečně vyhazovat. Musíme to zlepšit,“ láteřil Köhler.

Žabiny si v prvním turnaji Evropské ligy připsaly tři vítězství
Žabiny si v prvním turnaji Evropské ligy připsaly tři vítězství

Na zbytečné fauly už po minulých zápasech upozorňoval i asistent trenéra Komety Kamil Pokorný. Jeho slova si ale hráči brněnského celku nevzali příliš k srdci. „Nejvíc mě mrzí naše časté tresty. Ty nám sebraly čas, protože soupeře bychom mohli přehrávat,“ hořekoval Pokorný.

Zápas s Vítkovicemi se mu ale líbil. „Bylo to zajímavé utkání, jak co se týče hry, tak i vývoje skóre. Měli jsme slušnou první třetinu, ve které jsme ale museli bránit dvojnásobné oslabení. Pro oba týmy to bylo složité, musely nasazovat speciální formace a někteří hráči se nedostali do hry,“ řekl Pokorný.

Ve druhé třetině se oba soupeři opět rozešli po jedné trefě na každé straně. „Ve druhém dějství jsme šli do vedení, ale soupeř dokázal po individuální akci vyrovnat,“ uvedl Pokorný.

Vítkovice toužily přetnout nelichotivou sérii proti Kometě. V poslední části se ujaly vedení, ale naděje na vítězství v základní hrací době jim vzal kapitán brněnského celku Leoš Čermák pět minut před koncem. „Hráli jsme s loňským mistrem a víme, že takovému soupeři nemůžeme nabídnout individuální chyby. Kometa je tým, který dokáže šance využít. Dva góly jsme dostali po hrubých chybách. Nejprve hloupé řešení na modré čáře. Další laxnost u založení útočné akce,“ hodnotil vítkovický trenér Jakub Petr.

Prodloužení rozuzlení nepřineslo, a tak přišly na řadu nájezdy, které lépe zvládla Kometa. „Kluci v nich dominovali a jsem rád, že si vezeme dva body,“ dodal Pokorný.

Vítkovice - Kometa 3:4 po nájezdechTřetiny: 1:1, 1:1, 1:1.
Branky a nahrávky: 5. de la Rose (D. Květoň, Tybor), 34. P. Zdráhal, 45. Tybor (O. Roman) – 12. Mallet (Plášek ml.), 30. Köhler, 55. L. Čermák (Malec), rozh. náj. Mueller.
Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. Střely na branku: 31:42. Rozhodčí: Hradil, Pražák – Jindra, Zíka. Diváci: 7 303.
Vítkovice: Bartošák – Výtisk, D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose – Szturc, Lev, Schleiss – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Dej, Baláž, Toman – Pytlík.
Kometa: Vejmelka – Barinka, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., Hruška, Mallet – Kašpar, R. Zohorna, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

Vokolo príglu. Ilustrační foto.
Vokolo priglu hlásí účastnický rekord. Počtvrté v řadě uspěl Homoláč